I denne uge vil man på Fyn kunne opleve triatlon i alle mulige afskygninger. Hvad enten man er en erfaren triatlet, nybegynder eller blot kagesulten, så er der under Triatlon Festival Fyn konkurrencer for alle.

Som opvarmning til næste års kæmpe event – Fyn ITU 2018 Multisports World Championship Festival, løber dette års Triatlon Festival Fyn af stablen fra på torsdag og henover weekenden.

Med to danmarksmesterskaber og fire yderligere konkurrencer vil der være noget for enhver smag. Der skal dystes om DM-medaljer i både duatlon og cross triatlon. Udover disse to discipliner vil man kunne konkurrere i aquatlon og en almindelig triatlon på en længere distance og en kortere motionstriatlon. Endelig vil festivalen byde på en helt ny og familievenlig version af triatlon – BrunsvigerTri, hvor man svømmer, løber og som sidste disciplin spiser 10cm fynsk brunsviger.

Udover at dyste om DM-titlerne og sejrene i de øvrige konkurrencer, kan man også benytte muligheden til at teste nogle af de ruter, som næste års verdensmesterskaber skal foregå på.

Eskild Ebbesen, der selv deltager i årets DM i Cross Triatlon, vil netop benytte denne mulighed.

 – ”For mig gælder det både danmarksmesterskaberne i cross triatlon, men også muligheden for at få lov at køre VM ruten i en konkurrencesituation. Man skal ikke undervurdere, at kendskabet til ruterne kan betyde lige det sidste til næste års VM. Og det er altså de små marginaler, der kan være forskellen på guld og sølv. Uanset hvad, så glæder jeg mig til at hoppe i havnen i Svendborg og give den fuld gas et par timer herefter – i både vandet, på cyklen og på løbet,” fortæller Eskild Ebbesen.

Ulrich Ammundsen fra Dansk Triatlon forbund er ligeledes spændt på at se atleterne benytte de ruter, der næste sommer skal udfordre tusindvis af nationale og internationale atleter.

 – ”Sammen med Sport Event Fyn og de fynske triatlonklubber, glæder vi os hos Dansk Triatlon Forbund til for alvor at få prøvet VM-ruterne af og med Brunsviger Tri’en tage de første spæde skridt til den folkelige festival, der vil omgive de 5 VM’er til næste sommer,” udtaler Ulrich Ammundsen.

Bag VM og Triatlon Festivalen står en række offentlige partnere: Udvikling Fyn/Sport Event Fyn, Sport Event Danmark, Odense Kommune, Svendborg Kommune, Middelfart Kommune, Dansk Triatlon Forbund og de fynske klubber og foreninger: Odense Triatlon Klub, Svendborg Triathlon Klub, Føns Havbane, Ringe Svømmeklub, Nyborg Triathlon Klub.

Programmet for Triatlon Festival Fyn 2017

• Torsdag den 29. juni duatlon i Odense (Officielt DM)
• Fredag den 30. juni aquatlon i Odense
• Fredag den 30. juni motionstri i Glamsbjerg (Nordic Tri Camp)
• Lørdag den 1. juli triatlon 111 fra Middelfart til Odense
• Lørdag den 1. juli BrunsvigerTri i Odense
• Søndag den 2. juli cross triatlon i Svendborg (Officielt DM)

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply