Han har gjort det før; vundet IRONMAN Nice og IRONMAN World Championship på Hawaii. Men selvom belgiske Frederik Van Lierde på søndag er storfavorit til at tage sin fjerde titel i Nice, så er det stadig racet på Hawaii der fylder mest i belgierens tanker.

Det afslører han i et interview med den belgiske sportsavis Sporza.

Her fortæller han at han er klar og motiveret til at gå efter sin fjerde titel i det benhårde sydfranske IRONMAN-race, der betragtes som ét af verdens hårdeste stævner på distancen.

– “Forberedelserne er gået godt. Alting er gået glat siden maj. Jeg har været på højdetræningslejr i tre uger i juni, så formen er hvor den skal være. Det er mit kun anden fulde IRONMAN-stævne i denne sæson, men det er perfekt, for jeg kan lide at kombinere det med de kvarte og halve distancer,” fortæller Frederik Van Lierde til Sporza forud for den store styrkeprøve i Nice.

Van Lierde får på søndag hård konkurrence fra sidste års vinder Victor Del Corral og IRONMAN Lanzarote-vinderen fra 2015 Alessandro Degasperi, og i et felt med netop disse to og yderligere 32 pro’ere, ved Van Lierde at han skal yde sit absolut bedste for at kunne tage Nice-titlen for fjerde gang i karrieren.

Noget han siger han selv føler sig klar til, selvom IRONMAN World Championship den 14. oktober fylder meget mere i tankerne.

– “Hawaii er fortsat den vigtigste konkurrence i min sæson. 14. oktober er det største i mit program i år, det er bare det absolutte højdepunkt. Jeg vil give den alt i Nice, men det allersidste skal gemmes til slutningen af sæsonen. Det er en kunst at balancere dét at være på toppen,” fortæller Van Lierde videre, og lægger ikke skjul på, at han har nogle klare fordele i Nice på søndag;

– “Jeg sætter stor pris på det (IRONMAN Nice, red.). Jeg er overbevist om, at hvis du allerede har vundet et par gange hernede i forvejen, så har du automatisk mere selvtillid. Jeg kender ruten rigtigt godt, og det er bestemt nogle faktorer, der kan blive min fordel.”

 

Når IRONMAN Nice skydes i gang på søndag, er det – udover med deltagelse af en række stærke pro-herrer – også med et par hurtige pro-kvinder på startlisten. Blandt andet den nykårede IRONMAN 70.3 europamester i Helsingør Annabel Luxford og Emma Bilham.

 

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply