Tilbage i august, slog svenske Patrik Nilsson ruterekorden i Ironman Copenhagen i tiden 7:49:18, og skaffede sig samtidigt titlen som den syvendehurtigste nogensinde i et Ironman-stævne. Seks uger senere, bragede han igen igennem i spanske Ironman Barcelona, hvor han med sluttiden 7:55:28, vandt med knap ti minutter til den nærmeste konkurrent.

Men så sent som sidste år, brændte han totalt ud og var ved at sætte tri-karrieren på standby. Altså lige indtil han skiftede træner til sin danske kæreste, Teresa Heimann Olsen, som med sin egen coaching-filosofi, fik ham tilbage på sporet.

Udbrændt efter Ironman Cozumel sidste år

Det var i slutningen af november sidste år, at svenske Patrik Nilsson førte Ironman Cozumel til langt ind på det afsluttende marathon. Men så gik klappen ned – både fysisk og mentalt. På få sekunder, gik han fra at være på vej mod sejren, til at trække stikket og lade sig udgå.

Og den udvikling, fik Patrik til at tænke sig grundigt om. En periode med en hjerne på overarbejde og nogle skader som plagede ham, havde sat sine dybe spor, i en mand, som tidligere på året havde vundet Ironman Kalmar og samtidigt sat svensk Ironman-rekord.

Det unge svenske supertalent, var ganske enkelt udbrændt.

‘Det er ikke en tilfældighed – det er det niveau jeg har’

Nogle gange har verden jo med at vise sig fra den bedste side, når man allermest har brug for det. Og det må man sige var tilfældet for Patrik. De tanker som fyldte så meget, fik ham til at droppe sin hidtige træner og i stedet modtage træningsvejledning, kostplanlægning og mentaltræning fra sin danske kæreste, Teresa Heimann Olsen.

Pludseligt var motivationen og lysten til triathlon tilbage – og det var hans fart også. Faktisk forbedrede han sig voldsomt på alle tre discipliner, og det gjorde altså, at han i Ironman Copenhagen i august, kunne køre sig til sejren med verdens syvende hurtigste Ironman-tid. Og seks uger senere, kørte han igen sub-8, da han i Ironman Barcelona satte trumf på med tiden 7:55:28.

– “Det var lækkert at vise både sponsorer og triathlon-verdenen, at jeg har gjort det igen. Det var ikke bare en tilfældighed. Det er faktisk det niveau jeg har,” fortæller Patrik Nilsson i et interview med SVT Sport.

Mental-træning og stivelsesholdige fødevarer gør forskellen

Men hvad er det så lige, at Teresa har gjort anderledes? Svaret er faktisk simpelt. I disse tider, er det blevet populært at holde sig fra alle former for stivelse i den daglige kost, men med hjælp fra Teresa, er Patrik begyndt at spise sunde stivelsesholdige fødevarer, for simpelthen at kunne tanke energi nok imellem de mange træningspas.

Og så har mental-træning også været en vigtig brik i puslespillet. Teresa er tidligere kampsports-udover, hvor særligt den mentale del har stor indflydelse på kampenes resultater. Og den mental-træning, havde sat sig godt og grundigt på plads i København, hvor Patrik i ugen op til, dagligt fik at vide, at han ikke bare ville vinde, men også gå under de otte timer.

Coach er ikke i tvivl: Han bliver stor en stor atlet

Patriks udvikling er dog heller ikke noget som kæresten Teresa ser let på. Det er en stor opgave at coache så stort et talent, men samtidigt er det også hans talent og arbejdsmoral, som får hende til at være sikker på, at han nok en dag skal stå øverst på podiet i Kona – og gerne flere gange.

– “Jeg tror Patrick kommer til at blive en virkeligt stor atlet. Jeg er sikker på, at han vil vinde Hawaii og også gøre det flere gange. Det mentale skal op på hundrede procent, og det skal der arbejdes hårdt med,” fortæller Teresa Heimann Olsen til SVT Sport.

 

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply