Som du har kunne læse i vores kommentar fra Chris Fischer i går, blev der i lørdags kørt Challenge Mallorca som var hårdt plaget af drafting. Ikke bare nede bagved. Men helt oppe i fronten hos de professionelle. Én af dem som tabte placeringer, point og penge, var Thomas Strange. Og ham har vi talt med, for også at få en kommentar fra ham, om hvordan han oplevede racet og hvordan han følte sig derude.

Ærgerligt med drafting

På en hård rute og med en optakt præget af sygdom, havde danske Thomas Strange, ikke forventet det store i sin deltagelse i Challenge Mallorca. Alligevel ender Thomas med en syvendeplads, som faktisk kunne have været en fjerdeplads, hvis dommerne havde holdt ved de straffe som de gav en gruppe atleter, som draftede på store dele af cykelruten.

– “Det var sgu lidt ærgerligt, men sådan går det desværre nogle gange. Synes generelt de trænger til at tage sig gevaldigt sammen. De skal ikke være bange for at uddele penalties og så også håndhæve det, når de endeligt gør det,” fortæller Thomas Strange om sit syn på de manglende straffe.

Til start med sygdom som optakt

For et par uger siden, var Thomas Strange til start i Ironman 70.3 Lanzarote. Efter at have været rejst hjem til Danmark, blev han ramt af sygdom og har mere eller mindre lagt syg siden. Derfor var det også uden forventninger, at han i lørdags var til start på Mallorca.

– “Min optakt til racet var alt andet end optimal. Den uges tid, jeg var hjemme efter Lanzarote, var jeg syg det meste af tiden. Og med et dårligt race på Lanzarote, gik jeg ind til dette uden forventninger,” forklarer Thomas om optakten til racet på den spanske ferie-ø.

Svømning med høje bølger

Normalt plejer der at være nogenlunde rolige fohold på Mallorca. Men i dagene op til raceday – og også på selve dagen – var særligt havet, knap så roligt. De 1900 meter svømning, skulle tilbagelægges i mere end én meters høje bølger. Og det var noget som gav deltagerne lidt af en udfordring.

– “Der var pænt store bølger på havet på cirka én til halvanden meter, hvilket jeg ikke er ret god til at svømme i, desværre. Men starten gik og vi kunne løbe og lave delfinhop de første 50 meter. Det er jeg heldigvis god til og lå nummer to, da vi begyndte at svømme. Derfra kunne jeg dog ikke følge med fronten, hvilket jeg ellers plejer. Da gruppe to kom, lagde jeg mig ind på fødderne og fulgte med resten af vejen. Vi taber 45 til 60 sekekunder til de forreste seks mand,” forklarer Thomas med hentydning til, at sygdommen måske lige havde kostet en smule mere end håbet.

Måtte kæmpe hårdt for at lukke hullet til frontgruppen

Efter en halvsløj svømning som var under Thomas vanlige standard, var der dermed lige et hul som skulle lukkes for Thomas og resten af gruppe to. Hullet på op mod ét minut, tog det dem da heller længe, om at få lukket.

– “Ude på cyklen trykkede, jeg max til den med de andre de første femten kilometer, da jeg blev nødt til at få indhentet fronten. Vi fik også hentet alle pånær den senere vinder, som også vandt på Lanzarote. Han er bedre end mig alligevel, så ham var jeg ligeglad med.”

Med en indhentet frontgruppe, kunne Thomas så begynde at se på resten af racet. Og det var også her at han måtte sande, at der var flere konkurrenter med, som ikke kunne finde ud af at overholde reglerne.

– “Vi var ti til femten mand i frontgruppen. Der foregik meget drafting, folk lå kun med tre til fem meter mellemrum tit. Og dommeren gjorde ingenting. Det var til grin. Jeg prøvede derfor at angribe på nedkørslen og kom væk med en anden. Vi fik dog kun ti sekunder og blev hentet igen efter 25 kilometer. Derfra holdte jeg mig til fronten af gruppen, så jeg var klar på eventuelle angreb, og så jeg selv kunne styre afstanden til manden foran mig. Ville ikke ned til snyderne bagved.”

Slået hullet på anden omgang

Hvad der ikke lykkedes i første forsøg, lykkedes dog i andet forsøg. Da atleterne kører ud på anden og sidste runde, får Thomas slået hullet til resten af frontgruppen med én anden.

– “Da vi rammer anden runde, trykker jeg igen til den, sammen med en anden. Vi får heldigvis hullet denne gang og kører sammen resten af vejen. Ved 80 kilometer bliver vi dog overhalet af den senere to’er, som dog burde have været disket. Og ham kan vi ikke følge med overhovedet,” forklarer Thomas om udviklingen hen mod slutningen på dagens 90 kilometer cykling.

Indhentet på løbet af draftende konkurrenter

Angrebet på anden omgang, får dog alligevel en god betydning for Thomas og følgesvenden. De rammer T2 som nummer tre og fire og Thomas kan, med et hurtigt skifte, tage hul på løberuten i tredjeposition.

– “Vi rammer T2 som nummer tre og fire. Og med et super skifte, tager jeg tredjepladsen. Den holder jeg et stykke tid, men den store gruppe kommer lynhurtigt bagfra. En del af dem, har jo nok sparet en hel del kræfter på cyklen. Og jeg kan ikke stille noget op mod deres tempo.”

Første halvdel af halvmarathonen var god

Løbet går dog, i følge Thomas selv, alligevel rigtigt fint den første halvdel. Men så trådte sygdommen ind og det satte lidt af en hæmsko, for den lynhurtige dansker.

– “De første ti kilometer, gik ganske fint, med 3.40 fart, på en hård og varm rute. Men så begynder jeg at mærke sygdommen fra sidste uge. Jeg kæmper dog videre, men må se mig overhalet af nummer fem og seks, som så burde have været nummer to og tre, indenfor de sidste fire kilometer.”

Rigtigt godt tilfreds med sin egen præstation

Med et godt løb på den første halvdel af det afsluttende marathon og med et knap så godt løb på den anden halvdel, løber Thomas Strange i mål som nummer syv. Det er tydeligt at det ærger ham med de manglende straffe til snyderne. Alligevel er han – med rette – rigtigt godt tilfreds med sin egen præstation på dagen.

– “Jeg er alligevel rigtig fint tilfreds. Jeg havde slet ikke regnet med, at jeg kunne være med fremme i racet, på baggrund af sygdommen og racet på Lanzarote. Jeg er glad for, at jeg slap væk på cyklen og de første ti kilometer af løbet, var trods alt ganske fine,” slutter Thomas Strange.

Foran Thomas venter der nu lidt offseason, inden han igen tager hul på den seriøse træning.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply