Den danske triathlonsæson er stort set slut for 2016, men det afholder ikke mange af de danske triatleter fra fortsat at konkurrere. De tager nemlig til udlandet i stedet. Den ene af dem, er landsholdstriatleten Thomas Strange som står på startstregen når Ironman 70.3 Lanzarote løber af stablen på lørdag. Og det har vi her på Pastaparty.dk taget en lille snak med Thomas om.

Kommer til Lanzarote for at vinde

For de fleste atleter er dét at køre i udlandet en oplevelse som man maksimalt kun gør et par gange på et år. Men for Thomas Strange, som i forvejen som professionel er vant til at køre udenlandske stævner, er det kommende Ironman 70.3 Lanzarote næsten som at køre på hjemmebane. Det er nemlig næsten blevet en vane at befinde sig på Club La Santa.

“Jeg glæder mig rigtig meget til racet på lørdag. Det føles næsten som hjemmebane hernede, da det er tiende gang, at jeg besøger La Santa,” fortæller Thomas om at skulle køre på Lanzarote.

Har en gameplan klar

Noget af det som generelt adskiller det professionelle race fra age group’ernes, er at man hos de professionelle konkurrerer direkte imod hinanden. Man er dermed ikke kun overladt til sig selv og sin wattmåler – man er nødt til at være opmærksom på konkurrenterne i feltet.

Og det har Thomas Strange taget højde for i sin gameplan til på lørdag.

“Målet er at være tæt på fronten i svømningen, prøve at sætte nogle af på cyklingen, og så holde den så lang tid på løbet som muligt. Helst hele vejen selvfølgelig,” fortæller han om planen for lørdagens halve ironman på Lanzarote.

Med Thomas’ gameplan til lørdagens race, lægger han i hvert fald ikke skjul på hvad han er taget til Lanzarote for. Og til spørgsmålet om hvad målet sådan helt konkret er, lægger han heller ikke fingre imellem.

“Top fem vil være okay, men jeg håber på podiet. Jeg kører dog efter at prøve at vinde.”

Lanzarote var ikke planlagt

Selvom Thomas Strange føler sig hjemme på Lanzarote, så var det faktisk slet ikke sikkert at han skulle have været til start på lørdag. Derfor har han heller ikke trænet specifikt til lørdagens race.

“Lanzarote bliver bare en af mine race. Det betyder dog ikke, at jeg ikke giver den fuld indsats. Jeg vidste ikke med sikkerhed, at jeg ville køre dette race indtil for små to måneder siden,” fortæller Thomas om forberedelserne til Lanzarote.

Der var nemlig også et andet stævne som var på tegnebrættet i weekenden. Faktisk endda et mesterskab. Men alligevel faldt valget på racet i Atlanterhavet.

“Alternativt (hvis han ikke skulle have kørt på Lanzarote, red.) skulle jeg have kørt VM Lang i Oklahoma, hvilket også er på lørdag. Men vi endte med at beslutte, at Lanzarote ville være bedre for mig.”

Befinder sig allerede på Lanzarote

Selvom det nærmest er en vanesag for Thomas Strange at befinde sig på Club La Santa og at han dermed er vant til forholdene og klimaet dernede, er han alligevel rejst til Lanzarote i god tid. Men det har nu ikke så meget med hverken klimaet eller forholdende på Lanzarote at gøre.

“Jeg ankom hernede i fredags. Jeg kender nogle af Green Teamerne hernede, så jeg kan bo gratis. Og så flytter jeg sammen med Line (Thams, red.) når hun kommer i morgen,” forklarer Thomas og fortsætter.

“Jeg havde ikke rigtig noget derhjemme, som forhindrede mig i at tage afsted. Alle de andre landsholdsatleter er gået på off season, så Line og jeg havde ikke rigtig nogen at træne med. Så det var også medvirkende til, at jeg tog herned i god tid.”

Sæsonen er ikke slut endnu

Selvom det er ved at være sent på sæsonen, så er Thomas’ sæson ikke helt slut endnu. Udover stævnet på Lanzarote på lørdag, så har han stadig ét race tilbage før han kan gå på off season.

“(Challenge, red.) Mallorca bliver mit sidste stævne i år. Det bliver fedt nok at få off season, men jeg er nu stadig helt opsat på race,” slutter Thomas Strange. 

Og netop Challenge Mallorca, som køres den 15. oktober, er et helt specielt race for Thomas.

På sin Facebook-profil skriver han følgende om valget af sæsonens sidste stævne;

 – For to år siden havde jeg min internationale debut i det her race. Det resulterede i en sjetteplads og det var dengang det europæiske mesterskab. I år vender jeg tilbage til Mallorca for at slutte min sæson – forhåbentligt med et endnu bedre resultat end sidst. Jeg ser virkeligt frem til at køre dette spændende race igen!

Her fra Pastaparty.dk skal der i hvert fald lyde et stort held og lykke til Thomas Strange med lørdagens race!

 

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply