Da vi i går fik en kort snak med Thomas Strange om sin målsætning i dagens Challenge Finland, fortalte han åbenhjertigt at top fem bare ikke ville være nok. En podieplads var hvad det minimum skulle blive til, og nu hvor racet af overstået, er det lige præcis hvad han opnåede – efter at have været med fremme hele dagen, kunne han krydse målstregen som nummer tre.

En gruppe på seks mand var ellers sluppet afsted fra resten af feltet allerede på de 1900 m svømning, hvor Thomas Strange kom til at ligge alene på mellemhånd – ét minut havde han op til de førende, imens der var yderligere ét minut ned til de nærmeste efterfølgende konkurrenter.

Frontgruppen blev dog hurtigt spredt for alle vinde på cykelruten, hvor der efter 10 kilometer kun sad to mand tilbage. Det var forhåndsfavoritten Dylan McNeice (New Zealand) og Jesper Svensson (Sverige) der havde sat sig helt i front på tomandshånd, men bagfra kom Thomas Strange altså buldrende i høj fart.

Han henter hurtigt de fire tabte herrer fra frontgruppen, går forbi dem og fortsætter sin jagt på de to forreste. En jagt der slutter omkring 40-kilometermærket, da han her får kontakt med de to forreste.

De tre fortsætter i fællesskab ind mod T2, hvor McNeice er første mand til at stille cyklen med Jesper Svensson og Thomas Strange få sekunder senere. Og så gjaldt det ellers det afsluttende halvmarathon, hvor den helt store styrkeprøve skulle stå.

Ret hurtigt angriber Jesper Svensson, og han får slået et fornuftigt hul til både Strange og McNeice. Faktisk så det ud som om sidstnævnte var kommet i alvorlige problemer, for på bare få kilometer var han allerede kommet næsten et minut bagud.

Et gammelt ordsprog siger dog at man aldrig skal sælge skindet før bjørnen er skudt, og det må man sige passer lige her. For pludseligt ud af det blå – med kun et par kilometer tilbage – får McNeice farten tilbage i benene. Først får han indhentet og passeret Thomas Strange der gennem hele løbet har lagt på andenpladsen, og ikke lang tid senere, har vi McNeice som den førende herre.

Svensson forsøgte at svare igen da McNeice kom forbi, men der var ikke noget at gøre; farten var bare for høj, og så kunne Dylan McNeice løbe i mål som vinder med kun 28 sekunder ned til Jesper Svensson.

Thomas Strange derimod kæmpede hele vejen til mål, og lod sig tilsyneladende ikke slå ud da den flyvende McNeice kom bagfra. Danskeren holder et stabilt pace hele vejen til målstregen, og det giver ham en yderst smuk tredjeplads – lige præcis hvad målsætningen sagde.

I kvindernes race var det i øvrigt hjemmebanefavoritten Kaisa Sali der vandt foran hollandske Yvonne Van Vlerken og svenske Annie Thoren.

Resultater Challenge Turku – Finland 2017

Pro herrer

1 Dylan McNeice, New Zealand, 3:51:28
2 Jesper Svensson, Sverige, 3:51:56
3 Thomas Strange, Danmark, 3:52:49
4 Lukas Krämer, Tyskland, 3:55:57
5 Marc Unger, Tyskland, 3:59:01

Pro kvinder

1 Kaisa Sali, Finland, 4:10:33
2 Yvonne Van Vlerken, Holland, 4:13:53
3 Annie Thoren, Sverige, 4:21:22
4 Ewa Komander, Polen, 4:22:42
5 Paulina Kotfica, Polen, 4:22:45

Danske resultater M45-49

30 Michael Freltofte, SMT, 5:17:36

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre, jeg har et ansvarsfuldt og tidskrævende lederjob i detailbranchen og så dyrker jeg triathlon i min fritid, sideløbende med at jeg forsøger at opdatere bare lidt her på siden.

Leave a Reply