Én af Tysklands absolut største langdistance-triatleter gennem årene, Timo Bracht, slutter sin karriere i Challenge Roth på søndag.

Han er ikke en mand man hører meget til, medmindre man er decideret tri-nørd. Men med alligevel et par håndfulde IRONMAN-sejre og adskillige topplaceringer, har tyske Timo Bracht slået sig fast som en af de største tyske triatleter nogensinde på sportens lange scene.

Men nu skal det være slut.

Når Challenge Roth bliver kørt på søndag, bliver det nemlig med Bracht på startstregen i sit definitivt sidste race som professionel triatlet. Det skriver Slowtwitch.com.

Her har Timo Bracht nemlig haft en snak det amerikanske triathlon-site, hvor de snakker om tyskerens lange karriere med ni IRONNMAN-titler, en femteplads i Kona og adskillige sejre og podiepladser i både store og mindre stævner.

Og spørger man Timo Bracht selv, så er han nu i en alder og i en situation, hvor det giver rigtigt god mening at sætte en stopper for den professionelle karriere.

– “Tidligt i min karriere i 1993, valgte jeg at begynde på triathlon trods meget stor modstand på hjemmefronten. Og så i 2003, indløste jeg min første pro-licens. Derfor vil jeg gerne selv bestemme hvornår det skal være slut, og det skal være imens jeg stadig kan konkurrere med den absolutte top,” fortæller Timo Bracht til Slowtwitch.

– “Jeg fylder 42 i næste uge, har mere end 40 langdistancestævner inklusiv 14 ture til Kona bag mig, og jeg ved at jeg engang imellem har presset kroppen lidt for hårdt. Men min krop og mit hoved er stadig sund og rask på trods af flere års misbrug, og jeg ønsker at stoppe imens jeg stadig er i den situtation. Og så er det et plus at jeg selv kan beslutte det, i stedet for at blive tvunget.”

Timo Brachts sidste race bliver dermed Challenge Roth, der bliver kørt på søndag.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply