Én professionel kvinde og ti age group-mænd. Det er hvad den danske delegation består af når dette års IRONMAN Switzerland bliver skudt i gang på søndag, hvor pro’en Tine Holst kæmper om point med henblik på Kona-kvalifikation.

Der venter 11 danskere en smuk oplevelse, når de på søndag står klar til at udfordre sig selv og deres konkurrenter i IRONMAN Switzerland med start og mål i Zürich.

Tine Holst er eneste danske pro på startstregen, og med et en skuffende DNF på Lanzarote i maj og en syvendeplads i Cairns i juni efter at have været influenzaramt, spår vi hende gode chancer for en sejr – har hun genfundet formen fra sidste sæson, er det i hvert fald en reel mulighed.

Holst har tidligere proklameret at hun går efter endnu en Kona-kval i år, og skal hun have en chance for at nå det, så er en sejr på søndag absolut nødvendigt. Det varer nemlig ikke længe før pro’ernes kvalifikationsperiode udløber, og med adgang til de 35 bedstplacerede kvinder i Kona, har hun med sin nuværende placering som nummer 51, lidt at indhente.

Men med Tine Holsts motto ‘Don’t stop believing’, så ved vi, at hun kommer til at kæmpe til det sidste for en plads i kvindernes pro-felt i Kona. Og sker det, så kommer vi altså til at have fire danske pro-kvinder til start – Michelle Vesterby, Maja Stage Nielsen, Camilla Pedersen og Tine Holst.

Udover Tine er der også 10 danske age group-herrer på startlisten lige fra M18-24 klassen og op til M40-44. Foran dem alle venter en tilforladelig svømning, en cykelrute med 1300 højdemeter og et næsten pandekagefladt afsluttende løb, og mon ikke at der også kan komme et enkelt eller to danske topresultater der?

Esben Hovgaard står i øvrigt også på startlisten til på søndag, men han oplyser i en besked til Pastaparty.dk, at han i stedet kører IRONMAN 70.3 Otepää i Estland i næste weekend og IRONMAN Kalmar den 19. august. Også han har et mål om Kona-kvalifikation i år.

Danske deltagere i IRONMAN Switzerland 2017

FPro

47 Tine Holst

M18-24

797 Simon Rønbøg

M25-29

296 Nicolai Thorsø Lauridsen
531 Niclas Borg, Kvik Tri Team
829 Thomas Holm

M30-34

173 Lasse Leier, Amager Triatlon Klub
302 Thomas Møller Jensen
473 Henrik Gucz, Amager Triatlon Klub

M35-39

1098 Lasse Lindgren

M40-44

121 Martin Barner-Olsen
1327 Henrik Sørensen

Pro-startlisten kan ses her, imens age group-startlisten kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply