Det er ikke kun Ironman, Challenge og diverse hjemlige cross duathlon-stævner der bliver kørt for tiden. Også de små uafhængige udenlandske stævner er der ved at komme gang i, og ét af den slags stævner, havde i fredags to danske kvinder med helt i toppen. Nemlig Maja Stage Nielsen og Stine Møllebro, der begge vandt i henholdsvis 21-30 klassen og 31-40 klassen i TriYAS-stævnet i Abu Dhabi.

Maja Stage Nielsen med total dominans i F21-30

Maja Stage Nielsen er ikke et af de mest kendte pro-navne i Danmark, men hun er efterhånden ved at få skabt sig et navn og et omdømme som en hårdkogt vinder. Sidste år vandt hun blandt andet EM-sølv på den halve jernmandsdistance, sejrede i Challenge Billund-Herning på den halve jernmand – og så blev hun også nummer to i sin allerførste jernmand nogensinde, da hun var til start i Ironman Mallorca.

I fredags var hun så til start på den olympiske distance i TriYAS-stævnet i Abu Dhabi, og her fik hun virkeligt fejet al modstand af banen. Allerede på svømningen fik Maja skabt sig et komfortabelt forspring, da hun i svømmetiden 22:10, var suverænt den hurtigste kvinde i klassen.

Den hurtige svømning blev fulgt op med en 40 kilometer cykeltur i tiden 1:00:20, og så skulle hun altså næsten falde død om på løbet, hvis ikke hun skulle løbe med sejren. Og sejren løber hun da også soleklart med, da hun tilbagelægger de ti kilometer løb i tiden 40:33.

Alt i alt ender Maja med vindertiden 2:06:47, hvilket er ikke mindre end knap 30 minutter hurtigere end nummer to, britiske Nichola Cooper.

Derudover var Majas tid også hurtig nok til, at hun sluttede som suveræn overall vinder hos kvinderne på den olympiske distance.

Stine Møllebro knuste al modstand i F31-40

Maja Stage Nielsen var ikke den eneste dansker med gode ben i fredags. Også den lynhurtige age grouper, Stine Møllebro, havde diamanter i stængerne. I modsætning til Maja, var Stine til start i en age group ældre, nemlig i F31-40, men det gjorde absolut ikke konkurrencen lettere.

Stine får allerede på svømningen skabt sig et stabilt forspring til sine nærmeste konkurrenter, da hun med svømmetiden 21:28, sætter sig helt alene i front. Hun udbygger forspringet på cyklen med cykeltiden 1:07:05, og så hamrer hun derefter mod målstregen i løbeskoene, hvilket med løbetiden 44:10, bringer hende sikkert i mål som vinder af F31-40.

Stines totale tid bliver 2:18:27, hvilket er mere end seks minutter hurtigere end nummer to og knap ti minutter hurtigere end nummer tre. Og så gav Stines sluttid også en overall placering hos kvinderne som nummer to – kun overgået af Maja Stage Nielsen.

Danske resultater i TriYas Abu Dhabi Triathlon 2017

Det var ikke kun Maja Stage Nielsen og Stine Møllebro, der i fredags var til start i TriYas Abu Dhabi Triathlon. Et par andre danskere var også til start, og selvom de alle leverede nogle gode præstationer, endte ingen af de øvrige danskere på podiet.

Herunder har vi gjort os et overblik over samtlige danske resultater fra fredagens race i Abu Dhabi.

M31-40 Sprint-distancen

21 Michael Wielandt, 1:23:04

F31-40 Sprint-distancen

22 Louise Barbesgaard, 1:40:30

F21-30 Olympisk distance

1 Maja Stage Nielsen, 2:06:47

F31-40 Olympisk distance

1 Stine Møllebro, 2:18:27

M41-50 Olympisk distance

20 Karsten Due, 2:33:40

Leave a Reply