Når der på søndag skal konkurreres om ETU Europamesterskabet i duathlon på mellemdistancen i tyske Sankt Wendel, er det med ti danskere på startstregen. De to af dem er Søren Bystrup og Kasper Laumann Hartlev der begge stiller til start i herrernes elitefelt, og de melder sig begge klar til årets første af de helt store slag.

Søren Bystrup og Kasper Hartlev deltager på søndag den 21. maj  – sammen med otte danske age groupere – i europamesterskabet i duathlon på middeldistancen i Sankt Wendel, Tyskland. De meldes begge to i topform, og specielt har Søren Bystrup en god chance for at snuppe en medalje med hjem til Danmark.

Konkurrence foregår på den såkaldte middeldistance, som er 10 kilometers løb, 60 kilometers cykling og så 10 kilometers løb igen til sidst.

Europamesterskabet i duathlon bliver afholdt i den lille tyske by Sankt Wendel, som ligger i det sydlige Tyskland. Konkurrencen foregår i et meget kuperet terræn, hvor både cykel- og løberuten indeholder mange højdemeter.

Det er et meget slagkraftig elitefelt, der stiller til start hos herrerne med bl.a. den forsvarende verdensmester i langdistance duathlon Seppe Odeyn fra Belgien. Men også den forsvarende sølvvinder Felix Köhler, som ovenikøbet er på hjemmebane, tilskrives gode chancer for en topplacering.

Søren Bystrup: Min ambition er altid at blande mig i medaljerne

Søren Bystrup er vel nok Danmarks bedste mandlige duatlet og har tidligere i sin karriere vundet fire bronzemedaljer ved verdensmesterskaberne. En enkelt type medalje mangler der dog i rækken af mesterskabsmedaljer, og det er den han tager til Tyskland for at jagte på søndag.

Han er nemlig endnu ikke lykkedes med at vinde metal ved et europæisk mesterskab, men det skulle der gerne laves om på i Sankt Wendel. Ifølge Søren selv, så er formen i hvert fald god selvom han har brugt stort set hele efteråret og vinteren på at komme sig over en akillesseneskade han pådrog sig til VM i september sidste år.

 – “Det går fint med træningen. Egentlig noget bedre end jeg havde regnet med for et par måneder siden. Jeg har brugt lang tid på at genoptræne en skadet akillessene efter VM i duathlon (i september, red.), så i januar var jeg i virkelig dårlig løbeform, og havde næsten afskrevet EM,” fortæller Søren Bystrup da vi fanger ham til en kommentar her få dage før det går løs i Sankt Wendel.

Genoptræningen af akillessenen har betydet at der for Sørens vedkommende har været færre kilometer i løbeskoene, men til gengæld flere kilometer på cyklen. Det kan han mærke nu, hvor løbetræningen også er tilbage på et fornuftigt niveau.

Det er dermed en skarp Søren Bystrup der håber at kunne blande sig i kampen om medaljerne på søndag. Også selvom søndagens EM bliver hans første konkurrence i år.

 – “I marts, april og maj har jeg trænet godt, og det betyder, at jeg er optimistisk nu. Cykelformen virker også god efter en vinter, hvor jeg har haft mere overskud til cykling på grund af nedsat løbemængde. Min ambition er altid at blande mig i medaljerne, men om det er realistisk ved jeg ikke. Det er min første konkurrence i år, og man kan aldrig helt regne ud, hvordan man står. Til et EM kan alt ske,” fortæller Søren Bystrup forventningsfuldt.

Kasper Laumann Hartlev: Jeg lover at give alt hvad jeg har på dagen

Også hos den anden af de to danske eliteduatleter der stiller til start til EM, er der et håb om et personligt godt EM-resultat. Kasper Laumann Hartlev, der i øvrigt blev nummer fem i Powerman Mallorca i februar, spår ikke sine muligheder som ligeså gode som Søren Bystrup, men alligevel ser han frem til på søndag.

 – “Der venter mig uden tvivl den største sportslige udfordring pt. Elitefeltet er på 28 mand, og tæller både nuværende og tidligere verdens- og europamestre,” fortæller Kasper Laumann Hartlev og studser også over sit startnummer der i Powerman-regi ikke er helt tilfældige.

 – “Jeg har umiddelbart fået startnummer 6, hvilket er rimeligt crazy i forhold til at de numre ikke gives helt tilfældigt. Mine personlige fire forhåndsfavoritter står til nummer 1-4, heriblandt er Søren Bystrup, som jeg håber og tror laver en super præstation. Sidste år havde jeg nummer 25 i det 25 mand store elitefelt, så der er virkelig sket noget.”

Ambitionerne for Kasper er store, og sidste år meldte han ud at målet i 2017 er top ti til enten EM eller VM. Eller dem begge. Men et speciale på CBS har ikke ligefrem hjulpet på forberedelser til på søndag.

 – “Jeg meldte allerede ud sidste år, at top 10 til EM og/eller VM i år er målet. Det er det stadig, men det vil nok kræve en lille overraskelse. På papiret ligger jeg nok til en 12-15 stykker. Jeg har siddet begravet med speciale på CBS frem til i dag (i mandags, red.), hvor det så endelig blev afleveret. Det har godt nok taget meget fokus og betydet, at jeg ikke helt har fået det kvalitet ind i træningen, som jeg gerne ville. Omvendt løb jeg 1:08:41 (PR) på halvmarathon for 2 uger siden, så helt skidt er formen nok ikke – og forhåbentlig kan det give et mentalt boost, at specialet er ude af verden. Nu glæder jeg mig bare til at få nummer på,” fortæller Kasper om forberedelserne og forsikrer os om at han kommer til at give den fuld gas:

 – “Lige meget hvad glæder jeg mig bare til at give den max gas iført landsholdsdragten. Jeg lover at give alt hvad jeg har på dagen.”

Samtidigt er der også lige en lille ekstra indre motivation der kommer til at drive værket dét ekstra på søndag.

 – “Så ved jeg at Susanne Svendsen helt sikkert følger med derhjemme. Hun havde i den grad fortjent at få det her race med, så jeg håber at Søren og jeg kan leve nogenlunde op til hendes standarder. Satme en jernkvinde, der også har givet meget videre til mig. Hendes positive energi tager jeg med i kamp.”

De ti danske deltagere i ETU European Duathlon Middle Distance Championship 2017

MPro

Søren Bystrup
Kasper Laumann Hartlev

F40-44

Maria Buchvoll
Melina Olsen

M40-44

Jonas Kappelskov Bach

M45-49

Rune Gandløse
Poul Thomsen

F-55-59

Kirsten Mørch

M55-59

Morten Plougstrup

M60-64

Karsten Olsen

Starten hos herrerne går på søndag kl 9.15 og første herre forventes i mål omkring kl. 11.45. Startlisten kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply