Når tredje udgave af musikfestivalen Tinderbox til sommer løber af stablen i Tusindårsskoven i Odense, er der triathlon på programmet. Ikke en klassisk triatlon, men en specialudviklet Tinderbox Triathlon. Bag eventen står Sport Event Fyn, Dansk Triatlon Forbund, Odense Triatlon Klub (OTK) og Tinderbox.

Svøm 50 meter, cykel 500 og løb 100 meter. Gør det hurtigst, bliv Tinderbox Triathlon Champ og vind en partoutbillet til Tinderbox 2018. Dét er udfordringen og præmien til publikum på sommerens Tinderbox. Eller i hvert fald til de 20-30 festivalgæster, der deltager i Tinderbox Triathlon 2017. Og der bliver kåret både en mandlig og kvindelig mester.

”Vi glæder os til at kåre to Tinderbox-mestre i triatlon. Vi er sikre på, at deltagerne vil gå op i det med stor begejstring – og vinderambitioner – og så tror vi da på, at publikum engageret vil følge og gøre det til en underholdende start på festivalen. Vores ambition er, at det bliver endnu en Tinderbox-tradition, som får deltagerne til at komme tilbage og være med år efter år; specielt vinderne, der skal forsvare deres titel,” siger Tinderbox’ pressetalsmand, Morten Hopballe, og tilføjer, at man skal have en partoutbillet til festivalen for at deltage i triatlon-eventen.

Bag Tinderbox Triathlon står Sport Event Fyn, OTK og Dansk Triatlon Forbund, der sammen med Sport Event Denmark og kommunerne Odense, Svendborg og Middelfart i sommeren 2018 er værter for en kæmpe, international triatlon-festival. Festivalen består af intet mindre end fire verdensmesterskaber.

”Vi glæder os over, at to af de helt store events på Fyn de kommende år kan gå hånd i hånd ved Tinderbox Triathlon,” siger eventchef for ITU Multisport Festival 2018, Ulrich Ammundsen, og tilføjer:

”Tinderbox og triatlon har måske ikke umiddelbart så meget til fælles, men så alligevel. Ved Multisport Festival i 2018, hvor vi afvikler fire VM’er og også ved generalprøven i år, er det tanken at skabe et fællesskab omkring triatlon, hvor alle kan være med, og hvor alle får chancen for at føle sig som verdensmestre på hver deres måde. Det får vi en enestående chance for at fortælle i forbindelse med Tinderbox Triathlon, hvor der løbes, cykles og svømmes på meget korte distancer i en ramme, der i den grad emmer af fællesskabsfølelse. Det skulle gerne være en stemning, vi også er i stand til at skabe ved den rigtige triatlon-festival”.

Tinderbox Triathlon bliver afviklet torsdag 22. juni, inden musikprogrammet begynder. Eventen består af 50 meter svømning, 500 meter cykling og 100 meter løb i området foran den store røde scene, men deltagerne får også andre udfordringer at slås med end de tre klassiske discipliner.

”Vi vil ikke afsløre for meget om de ”benspænd”, vi vil udsætte deltagerne for. Måske skal de svømme i en festival-t-shirt, måske skal de cykle på særlige festival-bycykler, og så er det heller ikke utænkeligt, at de på løbedistancen møder en forhindring eller to,” siger Morten Hopballe, mens Ulrich Ammundsen supplerer:

”Det eneste, vi vil garantere, er, at det bliver en sjov oplevelse – både for deltagere og tilskuere.”

Deltagerne til Tinderbox Triathlon udvælges ved lodtrækning og du kan læse mere om, hvordan du melder dig på www.tinderbox.dk. Her kan du også købe den partoutbillet, der er adgangsbilletten til at komme i betragtning til en af de eksklusive startnumre til Tinderbox Triathlon 2017.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply