Selvom man er triatlet, så kan man stadig klare sig godt i en enkeltstående af de tre tri-discipliner. Det beviste ungdomstriatleten, Sif Bendix Madsen, i dag, da hun satte ny danmarksrekord på ti kilometer landevejsløb for U15-16 piger.

Slog rekord sat af OL-deltager

Det var tidligere i dag, at den unge Sif Bendix Madsen, løb sig til en ny danmarksrekord i ti kilometer landevejsløb for U15-16 piger, i Spartas Nytårsløb, også kaldet Änglamark Nytårsløb. Sifs tid lød på ikke mindre end 36:13, og udover, at det er en klar forbedring af hendes egen personlige rekord, er det altså også en forbedring på 38 sekunder i forhold til den hidtige danmarksrekord på 36:51, som blev sat af OL-deltageren i løb fra i år, Anna Holm.

Og det er noget, som vækker utrolig glæde hos Sif Bendix Madsen, som altså runder året af med en danmarksrekord, efter en sæson, som både har budt på en EM-titel i U17 i triathlon og en samlet sejr i DM Tri Serien for aspiranter og en DM-titel i non-draft sprint.

– “Jeg er rigtig stolt over, at jeg som triatlet, kan slå en danmarksrekord i løb. Jeg løber ikke særligt store mængder om ugen, men formår alligevel at præstere på et godt niveau. Det er en perfekt måde, at slutte et fantastisk år på, og jeg kan gå ind i det nye år med en danmarksrekord, og en masse gode præstationer i bagagen,” skriver Sif Bendix Madsen, da vi fanger hende på en SMS, kort efter danmarksrekorden blev sikret.

– “Det var min træner, Claus Hechmann, og Henrik Nordtorp, som fandt ud af, at jeg muligvis kunne slå rekorden og fik mig til det.”

Planen for den kommende sæson er klar

Det er en yderst tilfreds Sif Bendix Madsen, som nu tager hul på det nye år, med store mål i sigte. Foran hende, venter den første sæson i elitefeltet i DM Tri Serien, og så vil hun gerne til EM i Litauen for at forsvare sin europamester-titel og helst også gerne en tur til junior-VM i Rotterdam.

Generelt er der ved at være styr på planen for den kommende sæson, og den byder altså på et hårdt presset program.

– “Jeg skal deltage i DM Tri Serien mod nye konkurrenter og på en ny distance i elitefeltet. Jeg skal med til DM Sprint på Tyren, en tur til Ungdoms EM i Litauen, hvor jeg vil forsøge at forsvare min titel, og højest sandsynligt til Junior VM i Rotterdam, som jeg synes kunne være vildt fedt at være med til, da jeg vildt gerne vil prøve kræfter mod de bedste juniorer i verden,” skriver Sif og fortsætter;

– “Så skal jeg også være med i E-Cup i Cross, med min klub Sparta her i Februar, samt stille op i den tyske bundesliga med mit hold, som hedder TuS Griesheim Triathlon, og som består af up-and-coming talenter.”

Sif ved da også godt, at det kræver hårdt arbejde at opnå en ligeså vellykket sæson i 2017, som hun har haft i 2016. Men hun føler sig klar til det, samtidigt med, at hun nyder årets gode resultater.

– “Jeg vil gøre alt hvad jeg kan, for at 2017 kan blive et ligeså godt år som 2016, men det ved jeg vil kræve en hel del. Så jeg husker mig selv på, at nyde alle de gode resultater og huske at se langsigtet.”

Kurs mod OL i Tokyo

Det er ikke kun i udlandet, at Sif Bendix Madsen har mål for den kommende sæson. På hjemmebane herhjemme i Danmark, er målet til næste år, at give den forsvarende danmarksmester, Alberte Kjær, kamp til stregen i DM Tri Serien. Og set ud i fremtiden, er øjnene rettet mod én stor begivenhed; OL i Tokyo i 2020.

Det slår hendes to år ældre storebror, Thor Bendix Madsen, fast i en mail til redaktionen.

– “Hendes mål er OL i 2020, og at prøve, at give Alberte Kjær kamp til stregen, til næste års DM Tri Serie,” skriver han.

 

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply