Danmark får fornemt besøg den 18. juni til IRONMAN 70.3 European Championship i Helsingør. Den forsvarende IRONMAN 70.3 Europamester Melissa Hauschildt er nemlig blevet bekræftet af IRONMAN Danmark som deltager, og danske Helle Frederiksen har dermed fået sig en seriøst konkurrent til sejren.

Begge de forsvarende IRONMAN 70.3 Europamestre stiller til start i Helsingør den 18. juni. Det bekræfter IRONMAN Danmark efter vi her på Pastaparty.dk har snust lidt rundt i krogene efter deltagerne i pro-feltet hos henholdsvis herrerne og kvinderne.

For et par uger siden fik vi bekræftet at Andreas Dreitz – sidste års vinder hos herrerne – stiller til start i Helsingør, og nu bekræfter IRONMAN Danmark at australske Melissa Hauschildt også stiller til start.

Melissa Hauschildt er forsvarende IRONMAN 70.3 European Champion

Det er efter lidt snusen rundt i krogene at vi er kommet frem til Melissa Hauschildt på startlisten til sommerens IRONMAN 70.3 European Championship i Helsingør. Det ville dog også være underligt hvis hun ikke var til start, for hun vandt IRONMANs europæiske 70.3-mesterskab i Wiesbaden så sent som sidste år. Så hvorfor ikke gå efter en double?

Hauschildt var dog øverst på podiet bare lidt mere end én gang sidste år, for ud af i alt syv starter i 2016, vandt hun i de fem af dem. Den ene er klart nok IRONMAN 70.3 European Championship i Wiesbaden, men hun sejrede blandt andet også i IRONMAN European Championship i Frankfurt, IRONMAN Western Australia i Busselton og i IRONMAN 70.3 Geelong der samtidigt var det australske mesterskab på distancen.

Og så sluttede hun også lige som nummer to i IRONMAN 70.3 World Championship i Mooloolaba.

I IRONMAN Western Australia satte Hauschildt i øvrigt ny ruterekord i tiden 8:54:39, og da hun vandt i Wiesbaden sidste år, der var hun den allerhurtigste kvinde på løberuten – så hurtig at det var ny rekord på den daværende IRONMAN 70.3 European Championship løberute. Og så er det også værd at nævne at hun vandt IRONMAN 70.3 World Championship i Las Vegas tilbage i 2013.

Uden at sige for meget kan vi dermed i hvert fald godt sige, at skulle vi håbe på en dansk sejr hos kvinderne i Helsingør til sommer, så har Helle Frederiksen fået sig en rigtigt stor konkurrent. Om Melissa Hauschildt kan leve op til favoritværdigheden må vi dog vente med at se til den 18. juni.

Leave a Reply