Han er blevet kåret til ITU verdensmester i cross triathlon hele tre gange. Og det samme antal har han stået øverst på podiet i Xterra World Championship i Maui. Nu har Rubén Ruzafa selv offentliggjort på Facebook, at han i efteråret 2017, lægger vejen forbi Danmark i en stram stævnekalender. Og det samme har arrangørerne bag Xterra Møns Klint, Xterra Nordic.

Rubén Ruzafa gæster Danmark som forberedelse til Xterra World Championship

Det er i weekenden den 2.-3. september, at Xterra-stjernen Rubén Ruzafa kommer forbi Danmark. Det er nemlig i den weekend, at der bliver kørt Xterra Møns Klint, som på meget kort tid, er blevet verdenskendt for, at tilbyde én af de allerhårdeste ruter i Xterra-kalenderen.

Men det er ikke kun den hårde rute, det drejer sig om for Rubén Ruzafa. For nogle måneder siden, kunne vi nemlig her på Pastaparty.dk afsløre, at den kommende sæsons Xterra Møns Klint, både bliver finalen i Xterra European Tour og det officielle Xterra Europamesterskab. Det er i øvrigt noget du kan læse mere om her.

Samtidigt er Xterra Møns Klint sat til at blive holdt knap to måneder før Xterra World Championship på Maui, hvilket umiddelbart ser ud til at passe Rubén Ruzafa helt perfekt. Stævnet i Danmark bliver nemlig, ifølge Ruzafas eget opslag på Facebook, hans sidste stævne inden det går løs på Maui den 29. oktober.

Stram sæsonprogram venter for den stærke spanier

Når vi skriver, at der venter Rubén Ruzafa en stram kalender for 2017, så er der altså noget om snakken. Ni Xterra-stævner er der planlagt, og ved siden af dem, venter der sig højst sandsynligt også et par andre stævner.

Højst sandsynligt er ITUs verdensmesterskab i cross triathlon på Rubéns kalender, da han her vandt guld i 2016, da det blev kørt i australske Snowy Mountains. I 2017 bliver det kørt i Canada, som en del af ITUs første udgave af det storstilede Triathlon Festival, som i øvrigt kommer til Danmark – nærmeste bestemt til Fyn – i 2018.

Rubén Ruzafas Xterra-kalender kommer i 2017, til at se ud som følgende:

  • 16. aprl: Xterra Reunion
  • 30. april: Xterra Greece
  • 14. maj: Xterra Spain
  • 27. maj: Xterra Portugal
  • 10. juni: Xterra Belgium
  • 24. juni: Xterra Switzerland
  • 2. juli: Xterra France
  • 3. september: Xterra Denmark
  • 29. oktober: Xterra World Championship

Og skulle Rubén stille op i ITU Cross Triathlon World Championship, bliver det den 23. august i canadiske Penticton.

En yderst hurtig herre på cross-scenen

Det er en yderst hurtig herre på det sandede underlag, vi har at gøre med her. Hele tre gange har Rubén Ruzafa stået øverst på podiet i ITUs verdensmesterskaber i cross triathlon. Tre gange har han også stået øverst på podiet i Xterra World Championship, hvilket senest var i 2014.

Selvom det er et par år siden han har vundet Xterra-VM i Maui, har han dog stadig bevist, at han hører til i den absolutte verdenselite. Således sluttede han som nummer to i Maui sidste år, efter en sæson, hvor han både vandt Xterra France, Xterra Reunion og ITU-verdensmesterskabet i cross triathlon.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply