Det er sparsomt med oplysninger om de deltagende pro-atleter til sommerens IRONMAN 70.3 European Championship, for IRONMAN selv holder helst gerne kortene tæt på kroppen. Her på Pastaparty.dk kan vi dog nu afsløre to af pro-herrerne, som altså ikke helt er hvilke som helst. Der er nemlig tale om den forsvarende 70.3 europamester Andreas Dreitz og sejrsaktuelle Ruedi Wild.

IRONMAN er gode til at holde kortene tæt på kroppen hvad angår pro-navnene til sommerens IRONMAN 70.3 European Championship. For en uges tid siden fik vi en besked fra arrangørerne om at to stærke kvinder stiller til start, men siden da har de ikke været meget for at åbne op for yderligere pro-navne.

Derfor må vi jo selv snuse lidt rundt i miljøet og finde frem til nogle navne, og af et par forskellige kilder er vi så nu kommet frem til to navne. Den forsvarende 70.3 europamester Andreas Dreitz og sejrsaktuelle Ruedi Wild der vandt IRONMAN 70.3 Subic Bay i søndags..

IRONMAN var ikke meget for at bekræfte vores oplysninger, men måtte dog indrømme at både den stærke tysker og den stærke schweizer er en del af pro-feltet i Helsingør til sommer.

– “Jeg kan bekræfte de to navne i har fundet frem til. Det bliver ubetinget det stærkeste felt på distancen vi nogensinde har set i Danmark, og der venter en kæmpe oplevelse for de mange, mange tusinde tilskuere der sætter kursen mod Helsingør 18. Juni,” fortæller Frej Elbæk Schjeldal, kommunikationschef i IRONMAN Danmark, da vi presser lidt på for en bekræftelse.

De bliver dermed store konkurrenter til svenske Patrik Nilsson, der tidligere har annonceret sin deltagelse i Helsingør.

Den forsvarende 70.3 europamester, Andreas Dreitz, går efter dobbelt EM-guld

Den ene af de to navne vi nu kan afsløre, tyske Andreas Dreitz, er ikke et helt ukendt navn på dansk grund. Sidste år vandt han Challenge Billund-Herning på den halve jernmandsdistance og tidligere har vi også kunne afsløre at Dreitz stiller til start i ETU European Middle Distance Championship i Herning kun en uge før raceday i Helsingør.

Alene sidste år sejrede Andreas Dreitz i hele fem stævner på distancen der skal køres i Helsingør. Og den ene af de fem sejre gør faktisk at han i Helsingør er den forsvarende europæiske 70.3-mester, da han vandt IRONMAN 70.3 European Championship i Wiesbaden.

Derudover var han også på podiet to gange på distancen, samtidigt med at han blev nummer 11 til IRONMAN 70.3 World Championship i Mooloolaba og blev nummer fire i Challenge Fuerteventura.

Spændende bliver det dermed at se om Andreas Dreitz kan vinde EM-guld hos både ETU og IRONMAN og samtidigt forsvare sin IRONMAN 70.3 EM-titel fra sidste år.

Ruedi Wild har haft en superstart på sæsonen – og er et godt bud på en vinder i Helsingør

Følger man med i international triathlon, så er det næste af navnene til sommerens IRONMAN 70.3 EM et navn der ligger i frisk erindring. Schweiziske Ruedi Wild vandt nemlig IRONMAN 70.3 Subic Bay i Filippinerne i søndags, og til juni konkurrerer han altså om 70.3-guld i Helsingør.

Heller ikke Ruedi Wild er helt uerfaren på 70.3-distancen. Udover sejren i søndagens 70.3 Subic Bay, så blev han i januar nummer tre i IRONMAN 70.3 Dubai og så sent som sidste år, sluttede han på podiet i fire IRONMAN 70.3-stævner, hvoraf den ene af dem var en sejr i IRONMAN 70.3 Italy og en anden var en tredjeplads til IRONMAN 70.3 World Championship i Mooloolaba. Derudover vandt han også IRONMAN 5150 Zürich på den olympiske distance.

Med både en sejr og en tredjeplads i Ruedi Wilds to første stævner i 2017, ser det altså dermed ud til at han går en supersæson i møde. Spændende bliver det så om han kan holde kadencen helt til den 18. juni i Helsingør.

Mesterskabstitel, prestige og præmiesum lokker

Hos IRONMAN Danmark er man ikke i tvivl om hvorfor disse store navne lægger vejen forbi Danmark den 18. juni. Der er nemlig både en mesterskabstitel, prestige og store præmiesummer på spil.

– “Du får ikke et mesterskab med mere prestige på den distance i Europa. Samtidig er der dobbelt op på Kona-point samt kval til IRONMAN 70.3 VM på spil. Læg dertil den, til dato, største præmiesum vi har haft herhjemme på 500.000 kroner til,” forklarer Frej Elbæk Schjeldal.

Samtidigt forklarer Frej også at det er ved at være sidste chance for age grouperne, hvis de endnu ikke har tilmeldt sig IRONMAN 70.3 European Championship den 18. juni.

– “Takket være et godt samarbejde med Helsingør har vi kunnet udvide vores område og transitionzoner, så vi har fået plads til 400 ekstra deltagere. Ellers var vi for længst udsolgt. Vi har pt. knap 300 pladser tilbage og jeg forventer at vi lander på 2523 deltagere, hvis jeg skal give et meget præcist og kvalificeret gæt,” siger Frej Elbæk Schjeldal med et smil, der tydeligt viser at IRONMAN Danmark er glad for den store opbakning både pro-atleter og age group-deltagere viser stævnet.

En opbakning IRONMAN vil gøre meget for at give tilbage gennem et flot stævne.

– ”Vi sætter alle sejl for at dagene fra den 15 til den 18 juni bliver noget alle i dansk triathlon vil være stolte over, og som forhåbentlig også smitter af ude i klubberne og på lysten til at prøve kræfter med tri-sporten.” slutter Frej Elbæk Schjeldal.

Vil du gerne holdes opdateret med de seneste nyheder og artikler fra både dansk og international triathlon, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev og gratis modtage et dagligt og dugfriskt overblik i din indbakke. Klik her for at tilmelde dig.

Leave a Reply