I modsætningen til hos junior herrerne, blev kvindernes race præget af store tidsforskelle under både svømning, cykling og løb. I mål var det dog, ligesom hos herrerne, også en amerikansk vinder da Taylor Knibb tog førstepladsen.

Kvindernes race

Hos kvinderne var der væsentligt flere splittelser undervejs på dagens 750 meter svømning, 20 kilometer cykling og 5 kilometer løb. Og så blev racet præget af et soloudbrud.

Store splittelser på svømningen

På grund af Cozumels krystalklare vand, havde langt de fleste regnet med at der ville komme store grupper op i T1 efter dagens 750 meter svømning. Det gjorde det også hos herrerne, men hos kvinderne var feltet allerede splittet godt og grundigt ad i T1.

Første kvinde til at løbe ind i T1 blev Fuka Sega (Japan) efterfulgt af landsmanden Minami Kubono. Efter de to japanere, kommer de øvrige kvinder ind i T1 i små grupper med flere sekunder imellem sig.

Hverken Alberte Kjær Pedersen eller Dorthea Jørgensen kommer desværre op af vandet helt fremme. Men racet er langt endnu, så der er masser af tid til at kæmpe sig op.

Solofremstød på cyklen

Ganske kort efter de første kvinder har forladt T1, samles en stor gruppe bestående af atleter. Desværre er hverken Alberte eller Dorthea med her.

Til gengæld er de kun henholdsvis 1:18 og 1:29 efter frontgruppen, så derfor er ingenting umuligt.

Det ser dog alligevel ud til at blive en svær opgave at tage en medalje med hjem. Oppe foran har tre kvinder nemlig revet sig løs efter ti kilometer cykling. Det drejer sig om Lena Meissner (Tyskland), Therese Feuersinger (Østrig) og Taylor Knibb (USA).

De tre kvinder får hurtigt oparbejdet sig et godt og solidt forspring. Kort før mellemtiden efter 15 kilometers cykling, angriber Knibb de to andre og tager hul på dagens sidste fem kilometer cykling alene i front. Og det hul hun får her skal vise sig at være afgørende.

Ved samme mellemtid er Alberte 1:48 efter den førende Knibb, imens Dorthea må se sig distanceret med 2:34. Det ser dermed ikke helt godt ud for de danske pigers medaljechancer.

Med Knibbs angreb tidligere på cykelruten, har hun op til T2 kørt alene i godt og vel 7 kilometer. Og selvom hun er ene og alene om at klare arbejdet, så stiller hun alligevel cyklen i T2 som første kvinde med et hul på 29 sekunder til Meissner. En større gruppe har fået kontakt med Meissner og Feuersinger og de er dermed en del af en stor forfølgergruppe.

Alberte Kjær stiller cyklen som nummer 28 med et hul op til Knibb på 1:59. Yderligere 1:19 efter, stiller Dorthea sin cykel i T2 og starter sit afsluttende løb som nummer 47.

Splittelser igen på løbet

Oppe foran fortsætter Knibbs med at presse farten og efter 2,5 kilometers løb er hun fortsat alene i front. Lisa Tertsch (Tyskland) er næste kvinde ved mellemtiden halvvejs på det afsluttende løb og hun har omkring 35 sekunder op til Knibbs på førstepladsen.

Og det bliver da også Knibbs som ganske suverænt løber over målstregen i Cozumel som ny juniorverdensmester på kortdistance. Andenpladsen tager Lisa Tertsch sig af imens Hye Rim Yeong (Japan) nupper tredjepladsen efter et tæt spurtopgør med spanske Ines Santiago.

Alberte Kjær kæmper igennem dagens afsluttende fem kilometer løb og kommer i mål som dagens 25. bedste kvinde. Hun ser alvorligt anstrengt ud da hun krydser målstregen og tager sig selv til venstre lår.

“Det blev slet ikke det race og den afslutning på sæsonen, som jeg havde drømt om. En meget dårlig svømning, ca. 40 sek langsommere end de piger, som jeg plejer at komme op af vandet sammen med, dannede grundlag for racet. Jeg gav den alt, hvad jeg havde på cyklen, men at komme ud på løbet lidt over et minut efter en stor frontgruppe er hårde odds, hvis man gerne vil lave et godt resultat. Den første omgang af løbet går godt, men på den anden omgang begynder mit lår og min læg at krampe, hvilket betyder, at jeg får kæmpet mig ind til en samlet 25. plads,” skriver Alberte på sin Facebookside.

Dorthea Jørgensen løber i mål som nummer 38 og skynder sig at drikke en flaske vand lige da hun passerer målstregen. Der er vidst ingen tvivl om at kvinderne har haft et rigtigt varmt race i Cozumel.

Du kan se dele af Pastaparty.dks liveopdateringer fra juniorkvindernes VM i Cozumel her. Bemærk at vi har haft tekniske problemer undervejs og derfor har vi desværre ikke kunne dække starten på kvindernes race. Ligeledes har vi haft problemer cirka halvvejs på cyklingen.

Foto: ITU

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply