Anders Christensen fra Aalborg Triathlon Klub løb i lørdags i mål til en EM-sølvmedalje efter at have angrebet konkurrenterne på cyklen og forsvaret sig efter alle kunstens regler på det afsluttende løb. Husk at se videoen herover.

Det var en tydeligt overrasket men stolt Anders Christensen der i lørdags krydsede målstregen til en EM-sølvmedalje i Herning. Efter at være kommet et godt stykke bagud på svømningen, gik jagten ind på cyklen hvor han cirka halvvejs hentede frontgruppen og derfra bare gav den pedal og satte konkurrenterne fra hjul for at kunne stille cyklen i T2 som første mand.

‘Det er helt hjernedødt’

En præstation som Anders tydeligt var meget tilfreds med.

– “Det er helt hjernedødt, det var virkeligt virkeligt fedt,” fortæller Anders Christensen til Pastaparty.dks reporter Jesper von Seelen en times tid efter at have krydset målstregen.

– “Altså at komme op på svømningen 3 minutter bagefter, og tænke, okay der er lang vej op, der er edderma’me lang vej op. Og så efter 40 kilometer, der henter jeg frontgruppen og så holder jeg bare på,” fortæller Anders videre.

Imponeret over konkurrenterne

Ifølge Anders Christensen selv er der ingen tvivl om at fundamentet til EM-sølvet blev hentet på en stærk cykling efterfulgt af et rimeligt løb. Efter at have stillet cyklen i T2 som første mand, så det allerede her godt ud for medaljemulighederne – men da den senere vinder Patrick Dirksmeier (som du kan se vores interview med her) kom op på siden af den hidtil førende danskere, var der ikke meget at svare igen med.

Herfra var det blot at forsvare andenpladsen. En mission der lykkedes til fulde, men som på et tidspunkt så ud til at blive svær.

– “Jeg havde det pisse godt på cyklen, og kom ud på løbet. Og okay, men presser på, og så kommer Dirksmeier (Patrick, den senere vinder, red.). Han løber op til mig og jeg prøver at holde på, men det kan jeg sgu ikke. Og så holder jeg Miki (Taagholt, red.) lige bagved mig med 30 sekunder. Det var bare pisse fedt,” fortæller Anders Christensen stolt om sin præstation, og giver samtidigt stor credit til kortdistance-atleten Miki Taagholt (du kan se vores interview med ham her), der virkeligt gav de etablerede langdistanceatleter kamp til stregen.

– “Jeg prøvede bare at give hvad jeg kunne. Jeg vidste ikke om jeg kunne holde Strange (Thomas, red.) og Miki bagved – det var fandeme flot af den kortdistance-gut der.”

Se mange flere af vores videoer fra ETU Europamesterskabet / Challenge Denmark her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply