Der blev i går kørt ITU African Cup i Dakhla i Marokko, og det var med deltagelse af danske Anders Lund Hansen, som for tiden er bosat i landet, som et led i sine studier. Der blev kørt godt til i det afrikanske race, hvor spanske Uxio Abuin Ares vandt, og Anders blev nummer fjorten.

Tabte frontgruppen under svømningen

Den danske Marokko-bosatte triatlet, Anders Lund Hansen, gjorde i går noget, som ikke mange triatleter gør meget af for tiden. Han kørte nemlig race. I en tid, hvor langt de fleste triatleter holder julepause, blev der i går kørt African Cup på den marokkanske halvø Dakhla på sprint-distancen.

Anders stod på startstregen med en sejr som seneste resultat, så håbet om en topplacering i det afrikanske race, var absolut tilstede. Desværre nåede han aldrig rigtigt at blande sig i toppen, da han allerede på svømningen, var kommet lidt bagud.

En femten mand stor frontgruppe rev sig løs fra de andre, stort set allerede fra startskuddet lød. Og her var Anders ikke med. Til gengæld befandt han sig knap et minut efter de forreste, da han sammen Gregory Ernest, gjorde sin entré i T1 som nummer sytten.

Jagter indædt på cyklen

På en så kort distance som sprint er, er det utroligt svært, at skulle indhente et helt minut på de efterfølgende tyve kilometer cykling og fem kilometer løb. Men man må tage hatten af for, at Anders virkeligt prøvede.

Han sætter hurtigt sin følgesvend fra svømningen, og begynder en indædt jagt på de foranliggende konkurrenter. Han kommer igennem cykelruten i tiden 34:07 på egen hånd, og får sig dermed kørt på som nummer fjorten.

Ottendebedste løbetid sikrer fjortendepladsen

På det afsluttende løb, holder Anders sin fjortendeplads. Han kommer igennem løbet i tiden 16:05, men selvom det er herrernes ottendehurtigste løbetid, så er det ikke helt nok til, at han kan kravle yderligere op i placeringerne.

Alt i alt lyder Anders’ samlede sluttid på 1:01:50, hvilket bringer ham i mål, lidt over to minutter efter den spanske vinder, Uxio Abuin Ares. Nummer to i Dakhla blev James Teagle (Storbritanien), imens nummer tre blev Domen Dornik (Slovenien).

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply