Mens den internationale sæson stort set er ved at være godt og grundigt slut, så er der alligevel lige en enkelt dansker, som mangler at køre ét race i 2016. Personen det drejer sig om, er ingen mindre end kortdistance-specialisten Anders Lund Hansen, som lige nu, bor i marokkanske Fés, som et led i hans uddannelse.

Og det ophold bruger han nu til også at få lagt lidt konkurrencer ind her i vintertiden.

Et afrikansk sprint-stævne er i vente

Når Anders Lund Hansen kører race på det afrikanske kontinent, er det ikke første gang, at han stiller til start i et stævne under hans ophold i Fés. Tilbage i slutningen af september, var han nemlig til start i et stævne i Bouznika, hvor han endte med at løbe på sejren. Og den sejr, kan han forhåbentligt gentage på lørdag, når startskuddet lyder til Dakhla ATU Sprint Triathlon African Cup.

Som navnet antyder, så er lørdagens race et sprint-stævne, som man jo må sige, at Anders Lund Hansen er specialist i. Tidligere på året blev han blandt andet nummer tre i DM Tri Serie-finalen ved Furesøen, og det var på samme distance – så chancerne for, at Anders kan få del i præmiepuljen på ikke mindre end 10.000 euro, skulle være ret gode.

Anders’ første ITU-stævne under opholdet i Afrika

Stævnet på lørdag, er dog af en væsentligt anden klasse, end dét han kørte i september. Dengang var det et motionsstævne, imens det denne gang, er et elitestævne med høje præmiesummer på spil. Derfor kommer konkurrenceniveauet nok også til, at være væsentligt højere.

Med det krigerinstinkt som Anders har, er vi slet ikke i tvivl om, at han nok skal få kørt sig selv helt ud på lørdag. Men faktisk var der også planlagt et andet Continental Cup, men da det åbenbart har været svært, at finde ordentlige svømmemuligheder i nærheden af bopælen, valgte han at melde afbud.

Derfor ser han nu også frem til, at stille til start på lørdag.

– “Om få dage forlader jeg, for en kort stund, det bakkede landskab i Fés og rejser til mere ørkenrige egne i Vestsahara. Her skal jeg deltage i min første Continental Cup udenfor Europa, hvilket kommer til at foregår på lørdag i kystbyen Dakhla,” skriver han på sin Facebook-side og fortsætter;

– “Det var egentlig meningen, at dette skulle være mit andet ITU-stævne, under mit udlandsophold. Men da det viste sig, at være usandsynligt svært at finde et sted, at få lov til at svømme i starten, blev debutten hernede rykket en måned for, at kunne levere en ordentlig indsats i vandet. Det føler jeg at jeg kan gøre nu, og efter tre måneder med lutter bjergkørsel på min Tarmac og splitshorts på snart alle løbepas, melder jeg mig klar til min første African Cup på hjemmebane.”

‘Bliver ikke den første præstation hernede’

Som sagt er Anders’ race på lørdag, ikke hans første på det afrikanske kontinent. Han vandt motionsstævnet i Bouznika, som han selv betegner som et stævne, med et niveau på dansk anden- og tredjerangsniveau.

Han er dog alligevel stolt af sejren, og det kunne man også læse i vores interview med ham, om hans udlandsophold her.

Han skriver dog, sammen med opdateringen om racet på lørdag, i korte træk en lille smule om sejren i Bouznika.

– “Det bliver dog ikke den første præstation jeg kommer til at levere hernede, da det skete til et motionsstævne i Bouznika, som indbragte en fornem førsteplads.”

Held og lykke på lørdag Anders – vi håber du tager den største præmie.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply