Der er i dag, i forbindelse med Ironmans 5150 stævne i Aarhus, blevet afholdt den kortere distance 4:18:4 Aarhus som består af 400 meter svømning, 18 kilometer cykling og 4 kilometer løb. Særligt Aarhus 1900 Triathlon havde en resultatmæssigt god dag på hjemmebanen ved Tangkrogen i Aarhus.

Herrernes race i KMD 4:18:4 Aarhus

Det var netop særligt ved herrerne at Aarhus 1900 Triathlon havde en resultatmæssig god dag til 4:18:4 Aarhus. Faktisk så god en dag at podiet blev fyldt op med hjemmebanetriatleterne.

Herrernes svømning

Efter 400 meters svømning i havet ved Tangkrogen i Aarhus, var det ellers Peter Ilum Damsgaard (Katrinebjerg Allstars) som var først oppe af vandet. Damsgaard kom op af vandet i en svømmetid på 5:51 som var akkurat fire sekunder hurtigere end Andreas Kjær (Aarhus 1900 Triathlon) på andenpladsen. Tredje mand til at træde ind i T1, blev Alexander Skovbo (Aarhus 1900 Triathlon) yderligere 5 sekunder efter.

Herrernes cykling

Efter et lynhurtigt skifte, var Alexander Skovbo første mand til at træde i pedalerne på dagens 18 kilometer cykling. Andreas Kjær var næste mand i cykelskoene og dagens hurtigste svømmer, Peter Ilum Damsgaard, kom ud af T1 som tredje mand.

Men undervejs på cykelruten, var det en helt fjerde person som gjorde sig gældende. Kim Poulsen (Team Kagemænd) kom hurtigt bragende bagfra og tilbagelagde de 18 kilometer cykling i svimlende 23:56. Den hurtige cykeltid var nok til at bringe Poulsen i front ved indgangen til T2. Næste mand over måtten til T2, blev Andreas Kjær. Kjær kom igennem cyklingen med et cykelsplit på 29:19. Tredje mand i T2 blev Alexander Skovbo i tiden 29:21.

Herrernes afsluttende løb

Efter et suverænt cykelsplit var Kim Poulsen også dagens første mand på løberuten. Men der skulle dog ikke tilbagelægges mange hundrede meter løb før at Aarhus 1900 Triathlon-duoen havde indhentet og løbet fra Poulsen.

Med dagens fjerdehurtigste mandlige løbetid, løber Andreas Kjær over målstregen som vinder af 4:18:4 Aarhus i en samlet tid på 50:51. Klubkammeraten Alexander Skovbo løber de fire kilometer i niendebedste løbetid og løber i mål som nummer to hos herrerne, 36 sekunder efter Kjær. Tredje mand over målstregen hos herrerne, blev Kjærs og Skovbos klubkammerat Lasse Madsen som gennemfører i tiden 52:14.

Kvindernes race i KMD 4:18:4 Aarhus

Hos kvinderne forløb 4:18:4 Aarhus lidt anderledes. Mens podiet hos herrerne blev afgjort indenfor kun halvandet minut, var der lidt mere spredning hos kvinderne.

Kvindernes svømning

Svømningen hos kvinderne var præget af en enkelt kvinde helt i front og med en firepersoners gruppe liggende cirka 40 sekunder efter. Første kvinde oppe af vandet blev Kamille Herskind som tilbagelagde dagens 400 meter svømning i en tid på 6:26. Line Beck Kristoffersen svømmer med tiden 07:00 sig til dagens næsthurtigste svømmetid, mens Beathe Gejl (Aarhus 1900 Triathlon) kommer op som tredje kvinde i tiden 07:01.

Kvindernes cykling

Først ude af T1 og ude på cykelruten, er dagens hurtigste svømmer, Kamille Herskind. Hun har efter skiftet et forspring på 32 sekunder til Beathe Gejl og Rebekka Læssøe Markers som kommer ud af T1 samtidigt.

Ligesom hos herrerne, er cykelruten præget af en enkelt lynhurtig cyklist. Trine Dam kører sig med sit cykelsplit på 25:43, ind på den foreløbige førsteplads i T2. Nærmeste forfølger er Pernille Linnerup Kristensen som ankommer i T2 3:55 efter Trine Dam. Gitte Hvoldal Kristensen (Running Wild) kører dagens fjerdehurtigste cykelsplit og kører sig dermed op på en foreløbig tredjeplads i T2, godt 5:12 efter Dam.

Kvindernes afsluttende løb

I T2 er der et eller andet som går galt for Trine Dam og hun bruger knap et kvarter i skiftezonen. Dermed er Pernille Linnerup Kristensen den første kvinde til at forlade T2 og tage hul på dagens afsluttende fire kilometer løb.

Kvinde nummer to til at forlade T2, blev dagens hurtigste kvindelige svømmer, Kamille Herskind. Hun tager hul på det afsluttende løb med et hul på 1:02 op til den førende Pernille Linnerup Kristensen. Yderligere syv sekunder efter, betræder Gitte Hvoldal Kristensen løberuten som tredje kvinde.

Fjerde kvinde ude af T2 er Rebekka Læssøe Markers og hun har travlt. Markers løber dagens hurtigste løbesplit på 13:59, hvilket er hurtigt nok til at hun løber over målstregen som første kvinde. Undervejs på løbet har hun altså overhalet både Gitte Hvoldal Kristensen, Kamille Herskind og Pernille Linnerup Kristensen og gennemført dagens race i tiden 59:44.

Pernille Linnerup Kristensen kommer med sin løbetid på 16:43 i mål som dagens næsthurtigste kvinde. Kristensen har på målstregen en margin op til Markers på 1:31. Tredjebedste kvinde i mål blev Beathe Gejl, som med dagens tredjebedste løbetid, gennemførte dagens race med et tidstab op til Rebekka Læssøe Markers på 2:14.

Det har indtil nu desværre ikke været muligt at finde ud af hvad der skulle være sket i T2 for Trine Dam.

Resultater 4:18:4 Aarhus 2016