Andreas Raelert har længe haft et erklæret mål om at stille til start ved IRONMAN World Championship i denne sæson. Men nu har én af sportens ældste aktive stjerner ændret sine planer for resten af sæsonen, og én af ændringerne er, at han ikke tager til Hawaii til oktober. Det skyldes mindre helbredsproblemer, der dog ikke bliver uddybet af Raelert selv. 

Det skriver Andreas selv i en pressemeddelelse på Raelert-brødrendes hjemmeside.

– Det er en beslutning der har været meget svær at tage. IRONMAN Hawaii betyder meget for mig, og jeg ville elske endnu engang at stå på startstregen i Kona i år. Men jeg vil også gerne tage til Hawaii i bedst mulig form, og at gøre det i år, bliver meget svært, skriver Andreas Raelert.

På grund af mindre problemer med helbredet, har Andreas følt sig nødsaget til at ændre og optimere sine forberedelser og sin træning i de seneste par uger.

– Den træning der er nødvendig for i august at kunne sikre mig en startplads i Kona og samtidigt være i stand til at levere en fortræffelig perfomance på Hawaii, har ikke været muligt. Jeg tror på at det er muligt at være i top-form til oktober, men den dobbelte belastning ved et krævende kvalifikationsrace og så VM så kort tid efter, vil være for meget med den træning jeg har haft i de sidste par uger.

Istedet for den planlagte trænings- og konkurrencerejse i Nordamerika, har Andreas Raelert dermed nu redesignet den sidste halvdel af sæsonen. Han vil nu koncentrere sig om vigtige træningspas og stævner – så i de kommende uger vil han fokusere på at restituere fra sine småskader og derefter stille til start i et IRONMAN-race.

– Mine egne er allerede på 2018. Jeg vil gerne skabe et godt grundlag for et succesfuldt comeback i Kailua-Kona, fortæller han.

Af den årsag, trækker han sig derfor også fra sine planlagte starter i IRONMAN 70.3 Steelhead og IRONMAN Mont Tremblant. I stedet regner han med at stille til start i et IRONMAN-race på den fulde distance til november.

Andreas’ bror Michael Raelert, der blandt andet vandt IRONMAN 70.3 European Championship i Helsingør i år, har stadig mulighed for at kvalificere sig til Kona – det gør han sæsonens sidste forsøg på ved IRONMAN Hamburg i den kommende weekend.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply