På Dansk Triatlon Forbunds ordinære generalforsamling i Fredericia i lørdags blev prisen som Årets Triatlet 2016 uddelt – og efter en pragtsæson med både OL-deltagelse og topplaceringer i store internationale stævner, kan Andreas Schilling nu bryste sig af titlen som Årets Triatlet 2016. 

Den danske OL-deltager Andreas Schilling har haft sig noget af en storslået sæson. Det vidner denne opsummering af hans sæson om. Og i lørdags på Dansk Triatlon Forbunds ordinære generalforsamling blev kronen sat på værket; han blev nemlig kåret som Årets Triatlet 2016.

Det sker efter en sæson med både OL-deltagelse, et nordisk mesterskab, en fjerdeplads i ITU World Triathlon Series i Stockholm, en andenplads i ITU World Cup’en i New Plymouth og en samlet 17. plads i VM-serien som de allerstørste bedrifter. Men udover det sluttede han også på en tredjeplads i DM-serien med to sejre undervejs, hvoraf den ene sejr også sikrede ham det nordiske mesterskab.

Store internationale bedrifter til grund for kåring

Med sådanne flotte bedrifter i løbet af 2016-sæsonen er det ikke et under at Andreas Schilling skulle blive kåret som Årets Triatlet 2016. Og hos Dansk Triatlon Forbund er man også meget tydelige i sine udtalelser om hvorfor Schilling skulle løbe med titlen.

På deres hjemmeside skriver de blandt andet følgende:

– “World Cup 2’er i New Plymouth og ikke mindst Andreas’ 4. plads til World Triathlon Series i Stockholm vidner om verdensklasse. OL i Rio gav måske ikke resultatmæssigt det ønskede udbytte, men Andreas gjorde forsøget på cyklingen og viste at fedtspil ikke er ham, flot kæmpet. Hvis man tror at store talenter bare udvikler sig stille og roligt efter en nøje planlagt line, må man tro om igen. Det har Andreas om nogen bevist.”

– “Fra talent til stjerne går vejen ofte ad kringelkroge, ind imellem går den slet ikke, og andre gange er der mure der skal forceres for at komme videre. Andreas har på trods af modgang, skader og sorg holdt “skruen i vandet” og kan i dag kalde sig en etableret stjerne.”

Og så var der også lige en ekstra faktor der spillede ind i beslutningen om at kåre Andreas Schilling som Årets Triatlet 2016. En faktor der kan være med til at udvikle og anspore Danmarks helt unge talenter.

– “At Andreas ud over træningen har tid og lyst til at sprede stjernestøv og glæde ved triatlonsporten ud over en masse unge mennesker fra Odense og diverse ungdomsklubber, er al ære værd.”

Læs den fulde artikel om Andreas Schillings kåring som Årets Triatlet 2016 her.

En glad og stolt Andreas Schilling

Der er masser af rosende ord fra Dansk Triatlon Forbund til Andreas Schilling. Og det er da også med god grund.

Hos hovedpersonen selv er der også både glæde og stolthed. Her til aften har Schilling skrevet følgende på sin Facebook-side:

– “Jeg er super stolt og glad for at modtage prisen som årets triatlet. Når man læser de tidligere modtagere af prisen er det virkelig en fornem liste som jeg nu er blevet en del af.”

Tidligere har vi kunne skrive at Carol Rasmussen er blevet kåret som Årets Age Group Triatlet 2016, imens Sif Bendix Madsen er blevet kåret som Årets Talent 2016.

Og så kan du naturligvis følge op på Andreas Schillings flotte 2016-sæson her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply