Vi indrømmer gerne, at denne nyhed ikke er blandt de allernyeste. Men det gør den ikke mindre aktuel, efter at flere danske kortdistance triatleter, er begyndt at bringe på banen, at de drømmer om en plads ved OL 2020 i Tokyo. Den eneste danske OL-triatlet i 2016, Andreas Schilling, røbede for lidt tid siden, i et interview med DR, nemlig, at han håber på en triathlon-stafet ved legene i 2020.

Og det skal ifølge Andreas Schilling, gerne være med dansk deltagelse.

Andreas Schilling: Kunne være fedt, at få et dansk hold med

Der har siden OL i Rio tilbage i august, været en del snak om, hvordan formatet fremover skal se ud i triathlon-øjemed. Blandt andet er der tanker om, at den nuværende olympiske distance på 1500 meter svømning, 40 kilometer cykling og 10 kilomter løb, skal ændres til sprintdistancen på 750 meter, 20 kilometer cykling og 5 kilometer løb. Simpelthen for at gøre de olympiske triathlonraces mere spændende og uforudsigelige.

En anden ting, som der tales meget om i øjeblikket, er mulighederne for introduktionen af stafet-formatet. Et format, som for alvor er på vej frem i international triathlon, og hvor særligt ITU World Series i Hamborg, har haft stafetten som et seriøst tilløbsstykke.

Og skulle stafet-formatet være på OL-programmet i Tokyo i 2020, så håber Andreas Schilling, i følge DR, at det bliver med dansk deltagelse.

– “Det kunne være sindssygt fedt, at få et dansk hold med. Stafetdistancen er så kort, så der kan de unge rimelig hurtigt komme ind. Det tror jeg godt, kan lade sig gøre, til den tid,” har Andreas Schilling fortalt til DR, i denne artikel.

Peger på oplagte bud til dansk deltagelse

Såfremt, at stafetten vil være at finde på det olympiske program i Tokyo, så er Andreas Schilling da heller ikke i tvivl om hvem, som er oplagte bud til, at vise de danske farver frem, på én af de allerstørste triathlon-scener i verden.

Foruden ham selv, peger Andreas nemlig på landsholdkollegaerne Alberte Kjær Pedersen, Emil Deleuran og Ditte Elschner Kristensen, hvor vi så sent som i søndags, kunne afsløre, at Ditte allerede nu melder sig klar, til endnu en OL-satsning.

Om stafet-formatet bliver en del af det olympiske program i 2020, finder vi ud af i det kommende år.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply