Andreas Schilling formåede at holde sig helt fremme til EM i kortdistance triathlon og endte med en 14. plads. Hos juniorerne stillede Valdemar Solok og Oscar Gladney Rundqvist op og fik god erfaring 

Igår formåede danske Sif Bendix Madsen på imponerende vis at vinde sølv ved dette års EM på kortdistance i østrigske Kitzbühel. I dag skulle danskerne endnu engang i ilden, men denne gang var det de danske drenge, der skulle dyste.

Til start hos juniorerne var danskerne Valdemar Solok og Oscar Gladney Rundqvist, mens Andreas Schilling stillede til start i eliten.

For juniordrengene ventede en distance på 750 meter svømning, ca. 19,6 km cykling og 5 km løb, mens Schilling og resten af eliten skulle dyste på den OL-distancen, det vil sige det dobbelte af juniorerne.

Vejret på dagen var fantastisk og lige omkring de 20 grader i Kitzbühel med en lille smule vind. Det var derfor lige på grænsen til at være for varmt for nogle.

Stævnet blev afholdt med svømning i en forholdsvis rolig sø. Cykelruten var lidt teknisk og med en bakke, der ikke var den værste, men kunne trække lidt tænder ud, og hvor der også kunne opstå nogle styrt på nedkørslen. Løberuten foregik også på en bakke, og den ene vej løb man op ad bakke, mens man løb ned ad bakke mod målstregen.

Andreas Schilling med fremme – endte som nr. 14

Andreas Schilling var under hele stævnet med fremme, hvor han skulle være. På den sidste halvdel af løbedelen måtte han slippe frontgruppen, og han tabte nogle placeringer og endte med at blive nr. 14.

Schilling startede fint ud med at svømme i tiden 19:04. Schilling var ved T1 28 sekunder efter forreste atlet.

På cyklingen blev det samlet i grupper, og Schilling formåede at holde sig til i frontgruppen. På bakken tabte Schilling dog kæden og mistede cirka 20 sekunder til gruppen. Hullet formåede han heldigvis at lukke igen, men det kostede helt sikkert kræfter, som måske havde betydning senere hen i stævnet.

Efter T2 lå Schilling i en frontgruppe på ca. 14 mand. Udskilningen skete bagfra og flere og flere atleter måtte slippe på grund af den høje fart i frontgruppen. Under løbedelen lå Schilling på et tidspunkt til en top 7-placering, da Schilling hang på en frontgruppe med kun syv atleter.

Halvvejs på løbedelen begyndte Schilling dog at hænge lidt bagefter i gruppen og få problemer med at holde samme fart. Han måtte til sidst slippe frontgruppen helt, men han fik kæmpet til det sidste, hvilket rakte til en samlet 14. plads.

Schilling kom i mål i tiden 1:46:51. Vinderen blev Joao Pereira, der vandt i tiden 1:45:31. Det blev afgjort i et spurtopgør, hvor Raphael Montoya blev nr. to og Joao Silva nr. tre.

Valdemar Solok og Oscar Gladney Rundqvist fik god mesterskabsdebut

Hos juniorerne var Valdemar Solok og Oscar Gladney Rundqvist til start. Valdemar er fra årgang 2001 og Oscar er fra årgang 2000, så de er begge to unge og kæmper mod nogle fra årgang 1998.

De to skulle dyste på en sprintdistance bestående af meter svømning, 19,6 km cykling (fire omgange á 4,9 km) samt 5 km løb (to omgange á 2,5 km).

Valdemar kom hurtigst op af vandet af de to danskere og kom op som nr. 24 samlet i tiden 9:37. Han havde 19 sekunder op til forreste mand efter svømningen. I T1 var der kaos, og der skete flere styrt i og lige uden for skiftezonen. Danskerne klarede heldigvis ‘skærene’ og fik holdt sig på cyklerne.

Efter svømningen blev der som forventet dannet nogle grupper. I starten af cykeldelen var der stor spredning med flere grupper.

På starten af cyklingen lå Valdemar i gruppe to, mens Oscar lå i en gruppe lidt længere nede. Afstanden mellem frontgruppen og de nærmeste forfølgere var efter første omgang på cyklingen cirka 25 sekunder. Oscar lå i en gruppe over et minut efter frontgruppen.

Forfølgergruppen med Valdemar i blev dog smeltet sammen hen imod den sidste del af cyklingen, da forfølgergruppen formåede at hente frontgruppen. Dermed var det et større felt, der kom ind til T2 i løbet af andensidste omgang.

Det betød også, at der endnu engang var kaos ved skiftezonen, da atleterne skulle skifte til løbet.

På det afsluttende løb satte Vasco Vilaca modstanderne på plads og løb hele stævnets bedste tid. Han løb de 5 km i tiden 15:37 og kunne dermed krydse målstregen først i sluttiden 53:39.

Der blev spurtet om andenpladsen mellem Javier Perez og Csongor Lehmann, hvor førstnævnte trakt det længste strå og tog andenpladsen.

Valdemar fik løbet i tiden 18:02, mens Oscar løb i tiden 17:54. Valdemar kom ind som nr. 32 samlet 2:26 efter vinderen. Oscar blev nr. 49 samlet og kom ind 4:17 efter vinderen.

Begge danske drenge fik dermed en god mesterskabsdebut, hvor de begge fik vigtig erfaring i et stort og stærkt felt, som de kan tage med videre.

Resultater EM Kitzbühel – Junior herrer sprint

1 Vasco Vilaca, POR, 53:39
2 Javier Lluch Perez, ESP, 53:40
3 Csongor Lehmann, HUN, 53:40
4 Alberto Gonzalez Garcia, ESP, 53:53
5 Louis Vitiello, FRA, 53:55
32 Valdemar Stolok, DEN, 56:05
49 Oskar Gladney Rundqvist, DEN, 57:56

Resultater EM Kitzbühel – Elite herre OL-distance

1 Joao Pereira, POR, 1:45:31
2 Raphael Montoya, FRA, 1:45:32
3 Joao Silva, POR, 1:45:35
4 Vicente Hernandez, ESP, 1:45:40
5 Uxio Abuin Ares, ESP, 1:45:47
14 Andreas Schilling, DEN, 1:46:51

Se hele resultatlisten her. 

DEL
Alexander Bojsen er skribent på Pastaparty.dk og elsker at skrive. Han har desuden tilbage i år 2016 gennemført IRONMAN Copenhagen og dyrker i dag cykling på højt niveau.

Leave a Reply