Andreas Schilling blev i dag nummer 24 i VM-seriens afdeling i Leeds, hvor Brownlee-brødende knuste al modstand hos herrerne og hvor Flora Duffy var i en klasse for sig selv hos kvinderne.

Det blev vist ikke helt dét race som danske Andreas Schilling havde håbet på før VM-seriens afdeling i Leeds i dag. Efter ellers at have lagt godt til under svømningen, misser han frontgruppen på cyklingen og kommer heller ikke med da det store felt knækker på de første kilometer.

Helt i front var det de to Brownlee-brødre Alistair og Jonathan der satte dagsordenen på deres hjemmebane allerede fra første pedaltråd. Atleterne var kun lige og lige kommet op på cyklen før de stak afsted og dannede en frontgruppe på fire – men da en stærkt jagtende forfølgergruppe var få sekunder fra at lukke hullet, slog de to brødre til og satte de to følgesvende betragteligt fra hjul.

Herfra var det som om forfølgerne havde indstillet sig på en kamp om det sidste podietrin, hvor Brownlee-brødrene i Leeds’ tekniske gader bare øgede og øgede deres forspring til forfølgerne.

Knap halvandet minut efter forfølgergruppen sad Andreas Schilling i en større gruppe, og selvom de tydeligvis kæmpede for at hente tid på de foranliggende, så lykkedes det aldrig at komme i kontakt med gruppen foran.

Tilbage var det blot at løbe de afsluttende 10 kilometer, hvor de engelske brødre med et stærkt samarbejde holdte forspringet til forfølgerne – lige indtil Alistair indledte et angreb på sin lillebror og fik slået et hul der holdte hele vejen til mål.

Jonathan Brownlee krydsede målstregen som nummer to, imens Fernando Alarza var sin egen lykkes smed og skilte sig af med forfølgerne for at kunne løbe i mål som nummer tre. Bagved i Schillings gruppe skete der også store forskydninger, hvor fredericianeren til gengæld havde et stærkt løb der sikrede ham en placering som nummer 24.

Et udemærket resultat taget i betragtning at han ikke ramte fronten fra starten af cyklingen.

I kvindernes race var det Flora Duffy der vandt i overlegen stil efter først at have angrebet cyklen og til sidst satte alle konkurrenter på plads på det afsluttende løb. Nummer to blev Taylor Spivey og nummer tre blev Alice Betto, hvor førstnævnte var ikke mindre end halvandet minut fra Duffy.

Resultater World Triathlon Series Leeds 2017

Herre

1 Alistair Brownlee, Storbritanien, 1:46:51
2 Jonathan Brownlee, Storbritanien, 1:47:03
3 Fernando Alarza, Spanien, 1:47:28
4 Adam Bowden, Storbritanien, 1:47:41
5 Thomas Bishop, Storbritanien, 1:47:50

24 Andreas Schilling, Danmark, 1:51:28

Kvinder

1 Flora Duffy, Bermuda, 1:57:02
2 Taylor Spivey, USA, 1:58:32
3 Alice Betto, Italien, 1:59:36
4 Kirsten Kasper, USA, 2:00:33
5 Ai Ueda, Japan, 2:00:59

Alle resultater kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply