Det er altid spændende at se, hvordan det går, når de professionelle tørner sammen i de første par races i en ny sæson. I slutningen af januar, blev Ironman-sæsonen åbnet i Dubai, og i nat kom turen så til det næste race i Ironman-kalenderen; Ironman 70.3 Geelong.

Det blev til sejre til Annabel Luxford og Sam Appleton, hvor særligt sidstnævnte, fik kamp til stregen.

Herrernes race

Det var et par stærke navne, der hos herrerne i nat, var til start i Ironman 70.3 Geelong. De to australiere, Sam Appleton og Josh Amberger, måtte dog siges at være forhåndsfavoritter, og den status, levede de begge yderst godt op til.

Faktisk fulgtes Appleton og Amberger ad hele vejen på både svømningen og cyklingen, indtil Appleton i begyndelsen af det afsluttende halvmarathon, kunne trække væk fra sin følgesvend gennem 1900 meter svømning og 90 kilometer cykling.

Der var reelt set, ikke rigtigt nogen der kunne true de to hurtige herrer undervejs, selvom australske Jake Montgomery kortvarigt gjorde dem følgeskab på cyklen. Deres tempo var dog for hårdt, og så var det Appleton-Amberger duoen, der kunne ankomme i T2 med et solidt forspring til de nærmeste forfølgere.

Det var så kort efter at have taget hul på løbet, nemlig efter 3,5 kilometer, at Appleton åbnede op og satte Amberger. Der kom dog aldrig et vanvittigt stort hul ud af angrebet, og det var derfor én lang jagt de to australiere havde gang i.

Først over stregen blev Sam Appleton, imens Josh Amberger blev nummer to (+00:48) og Dan Wilson blev nummer tre (+2:08).

– “Det er fedt at starte året med en sejr, og også lækkert at komme hjem og så gøre det så godt,” sagde Sam Appleton til Ironman Media efter at have krydset målstregen.

Kvindernes race

Også hos kvinderne, var der knap så hård konkurrence om sejren. En enkelt kvinde pulveriserede simpelthen al modstand undervejs, og det efterlod de øvrige kvinder til at kæmpe om de øvrige podieplaceringer i stedet for sejren.

Det var nemlig allerede fra startskuddet lød, ganske sikkert, at vinderen de seneste to år, Annabel Luxford, havde en super-dag. Hun førte svømningen med en håndfuld kvinder et par sekunder efter sig, men allerede efter et par kilometer på den to-hjulede, havde Luxford fået skabt sig et fornuftigt hul.

I T2 havde Luxford fået skabt sig et hul på imponerende 9 minutter og 11 sekunder til sine nærmeste forfølgere, australierne Ellie Salthouse og Sarah Crowley, og det betød så, at hun nærmest kunne cruise i mål.

Annabel Luxford blev dermed, for tredje år i træk, suveræn vinder af dette års Ironman 70.3 Geelong, imens der var mere kamp om de øvrige podieplaceringer. Det lykkedes chilenske Barbara Riveros at løbe sig op igennem feltet og slutte på andenpladsen (+5:10), imens australske Sarah Crowley holdte Ellie Salthouse bag sig, og dermed sluttede på tredjepladsen (+6:14).

– “Jeg følte mig godt kørende på cyklen i dag, men lidt mere usikker på mig selv på løbet. Det er dejligt at vinde her, så tæt på min hjemby Melbourne,” fortalte Annabel Luxford til Ironman Media ovenpå sejren.

Resultater Ironman 70.3 Geelong 2017

MPro

1 Sam Appleton, Australien, 3:49:41
2 Josh Amberger, Australien, 3:50:29
3 Dan Wilson, Australien, 3:51:49
4 Cyril Viennot, Frankrig, 3:53:04
5 Jake Montgomery, Australien, 3:53:46

WPro

1 Annabel Luxford, Australien, 4:21:20
2 Barbara Riveros, Chile, 4:26:30
3 Sarah Crowley, Australien, 4:27:34
4 Ellie Salthouse, Australien, 4:28:14
5 Kirralee Seidel, Australien, 4:31:14

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply