Anne-Mette Mortensen svømmede, cyklede og løb sig i søndags til VM-bronze til Xterra World Championship i age group F50-54. Den garvede Xterra-udøver, tilbagelagde de 1500 meter svømning, 32 kilometer mountainbike og 10,5 kilometer trailløb, i tiden 5:07:19. Og det var på en dag, hvor naturens elementer var mere end hårde ved deltagerne.

Vi har fået en kommentar fra Anne-Mette om hendes race og det nyslåede VM-bronze.

Meget regn i dagene op til raceday, gjorde ruten hård

Normalt forbinder man Xterra, med barske vilkår for de deltagende atleter og søndagens Xterra World Championship, var heller ingen undtagelse. Og det oplevede Anne-Mette Mortensen på egen krop. Heftig regn i dagene op til raceday, havde nemlig gjort cykelruten meget mudret at køre på.

– “Mountainbikeruten tog mig én time mere end sidste år. På grund af meget regn op til racet, var ruten meget våd og underlaget var derfor tungt ler, der konstant blokerede hjulene. Meget af tiden måtte vi trække cyklerne gennem mudderet,” fortæller Anne-Mette Mortensen om forholdende på særligt cykelruten.

Punktering kort før start

Med en flot VM-bronzemedalje, skulle man ellers tro, at alting bare havde kørt lige efter bogen på raceday – lige bortset fra al mudderet på cykelruten naturligvis, selvom det jo er ens for alle. Men sådan forholdte dig sig ikke helt. For kort før start, var der nemlig lige en lille udfordring til Anne-Mette.

– “Jeg havde et uheld med en punkteret cykel, lige før skiftezonen lukkede, så jeg fik en stressende start,” fortæller hun om de sidste minutter til racestart.

Og da startskuddet gik, blev det ikke meget nemmere. Hawaii er jo ret kendt for sine surfervenlige forhold og det var der også masser af på Maui, i søndagens race.

– “Vi svømmede ud i den vildeste brænding og havde store bølger hele vejen. Det var lidt af en prøvelse.”

Naturens elementer tog godt på kræfterne

Med en punkteret cykel kort før start, høje bølger på svømningen og en utroligt mudderet cykelrute, var det derfor en sej opgave at komme fremad på den tekniske rute. Det gik dog alligevel nogenlunde for Anne-Mette Mortensen, som særligt på den sidste del af cyklingen, begyndte at finde overskuddet. Til gengæld var der ikke meget at rykke med på det afsluttende trailløb. Og det kan helt sikkert forklares med, at det for Anne-Mette, var det hårdeste Xterra hun nogensinde har kørt.

– “Sidste del (af cyklingen, red.) var rigtig fin, men det havde taget godt på kræfterne, at kæmpe mod elementerne. Ude på løberuten fandt jeg derfor aldrig en rytme og der var helt udsolgt. Så det var elleve lange kilometer til mål. Det var klart det hårdeste Xterra jeg har prøvet,” forklarer Anne-Mette stolt.

Det hårdeste Xterra World Championship nogensinde

At Anne-Mette Mortensen synes, at søndagens Xterra-VM var det hårdeste Xterra hun nogensinde har kørt, hænger måske også sammen med én enkelt ting; at arrangørerne selv har udtalt, at dette års Xterra World Championship, var den hidtil hårdeste udgave.

– “Det var et ualmindelig hårdt race – det hårdeste Xterra-VM nogensinde, i følge arrangøren,” fortæller Anne-Mette Mortensen om oplevelsen med årets Xterra på Maui.

Anne-Mette Mortensen er tilfreds med VM-bronze

Om at vinde Xterra VM-bronze, er Anne-Mette Mortensen da også utroligt tilfreds. Og tilfredsheden er faktisk ikke kun med sig selv. Den er også med de øvrige atten danske deltagere.

– “Jeg fik min revanche fra sidste års skuffelse, med en brækket ankel og en femteplads, kun syv sekunder fra podiet. Jeg er klart tilfreds med resultatet, men havde håbet på et race med større overskud. Men det var en fed oplevelse og skønt med mange danskere og flere gode placeringer,” slutter Anne-Mette Mortensen sin kommentar ovenpå sin Xterra VM-bronzemedalje.

Et stort tillykke til Anne-Mette, skal i hvert fald lyde herfra!

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply