Powerman kommer alligevel til at blive kørt i Danmark i år. Dog i en anden by og på et andet tidspunkt, denne gang i Vejle den 24. september.

Det var ikke længe Powerman var væk fra Danmark. Ovenpå Powerman Copenhagens lukning så det ud til at der skulle være lukket og slukket for det store duathlon-brand i Danmark, men kort efter lukningen af det København-baserede Powerman, var en styregruppe i Vejle IF hurtig til at planlægge et helt nyt Powerman-stævne i Vejle.

Og i dag kom meldingen så. Powerman Danmark kommer til vejle den 24. september i år.

Der er arbejdet hårdt og hurtigt for at sikre Powerman i Danmark i år

Der er stor glæde hos Vejle IF i øjeblikket, hvor de i dag netop har kunne annoncere at Vejle bliver værtsby for Powerman til september. Her på Pastaparty.dk har vi løbende været i kontakt med de nye arrangører der har knoklet benhårdt for at kunne få det internationale duathlon-stævne til den smukke natur i og omkring Vejle.

Særligt hos klubchefen i Vejle IF Ronny Kert er det svært at få armene ned over udsigten til op mod 1000 duatleter i Vejle til september.

– “Powerman er det allerstørste indenfor duatlon, og vi forventer at se mellem 500 og 1000 deltagere, der skal løbe rundt i Vejle Midtby og cykle på en rute, der går ud i Vejle Ådal og tilbage igen. Det er meget stort for klubben, at vi formår at trække Powerman til byen. Det er en måde at brande os i byen og nationalt, og samtidig giver det omsætning til byen med så mange deltagere. De kommer typisk to-tre dage før for at træne og se området,” fortæller Ronny Kert, klubchef og eventmanager i Vejle IF, til Vejle Amts Folkeblad. 

– “Det er gået hurtigt. Vi havde besøg af hollænderne (ejerne af Powerman-brandet International Powerman Association, red.) lige inden påske. De var meget begejstrede for området med Vejles natur og faciliteter og for det setup, vi præsenterede for dem. Samtidig er byens geografiske placering tæt på Billund et plus, da det er let at komme hertil. Det har krævet en masse netværk og arbejde i kulissen at få Powerman her til, og jeg synes, vi har lavet et godt tilbud til dem, og vi har en professionel organisation, der kan håndtere det.”

En rute for bredden

Den endelige rute er endnu ikke offentliggjort, men ifølge vores informationer var den oprindelige plan at cykelruten blandt andet skulle gå ud over den frygtede stigning Munkebjerg.

Valget af rute er dog faldet anderledes ud, da arrangørerne ser en større fordel i at lave et race for bredden hvor alle kan deltage. Derfor kommer ruten i stedet til at gå ud over Vejle Ådal der byder på lidt mere ‘venligt’ terræn – men den smukke natur ved Vejle, den går deltagerne bestemt ikke glip af.

– “Det er vigtig for os, at hr. og fru Jensen også kan gennemføre en Powerman. Derfor har vi valgt at lave en attraktiv rute for bredden og ungdomsruter, mens hovedeventen er ruten med de 10 kilometer løb, 60 kilometer cykling og 10 kilometer løb med start fra Campus Vejle,” siger Ronny Kert til Vejle Amts Folkeblad, og slutter samtidigt af med at fortælle at der i ruteplanlægningen også er taget højde for beboerne i Vejle.

– “Der er så mange events, og folk bliver trætte af det, hvis vi lukker alt af.”

Her på Pastaparty.dk vil vi naturligvis løbende følge op på det nye danske Powerman-stævne på dansk grund.

Læs i øvrigt vores dækning af lukningen af det hidtige Powerman Danmark – Powerman Copenhagen – i artiklerne herunder:

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply