Ikke siden Camilla Pedersen måtte udgå fra IRONMAN World Championship på Hawaii sidste år, har hun kørt et race over den fulde jernmandsdistance. I dag var hun dog til start i det berygtede IRONMAN Wales, og her fik hun vist, at hun absolut stadig kan mænge sig blandt de allerbedste på distancen. 

Og så endda på en af de hårdeste ruter overhovedet på IRONMAN-kalenderen. For med en rute der byder på cirka den samme mængde højdemeter som eksempelvis Lanzarote og Nice, det vil sige i omegnen af 2500 højdemeter, så er det altså en cykelrute der nemt kan mærkes i benene allerede tidligt.

Før Camilla Pedersen skulle ud på cykelruten, skulle hun dog lige en tur gennem 3800 meter svømning i et relativt køligt Atlanterhav. Her viste hun endnu engang at hun er en hurtig svømmer, efter at have forladt vandet som den førende kvinde, hele 3:15 minutter hurtigere end næsthurtigste svømmer Heather Wurtele og hele 8:26 til den forsvarende vinder Lucy Gossage.

Camilla Pedersens føring holdte derefter hele vejen til omkring 150-kilometermærket, hvor Gossage efter en intens jagt, fik lukket hullet fra fjerdeposition og op til Camilla. Herefter fortsatte Gossage alene mod T2, imens Camilla fortsatte i sit eget tempo, der gav hende et minus på 2:53 minutter til Gossage i T2.

Til gengæld satte hun cyklen fra sig som nummer to med lidt over et minut ned til 3’eren Nikki Bartlett, der til gengæld fik lukket hullet op til Camilla på de første af løberutens kilometre.

Det var dog tilsyneladende en seriøs oversatsning der var motoren bag dét. For omkring 20-kilometermærket fik Camilla Pedersen hentet Bartlett tilbage, hvorefter Camilla røg forbi og dermed endnu engang var tilbage i andenposition.

Lucy Gossage kunne Camilla dog ikke rigtigt stille noget op imod, da hun blot øgede og øgede sit forspring gennem hele marathonløbet. Til gengæld kunne ingen af Camillas bagvedliggende konkurrenter stille noget op mod Camilla, og så blev det altså til en flot dansk andenplads med 13:03 op til Gossage og ni minutter ned til Nikki Bartlett på tredjepladsen.

Det må man sige er et yderst godkendt comeback-race på den fulde distance, for Camilla Pedersen.

Resultater IRONMAN Wales 2018

Pro kvinder

1 Lucy Gossage, Storbritannien, 9:52:37
2 Camilla Pedersen, Danmark, 10:05:41
3 Nikki Bartlett, Storbritannien, 10:14:43
4 Heather Wurtele, Canada, 10:18:48
5 Jenny Schulz, Tyskland, 10:32:46

Pro herrer

1 Matt Trautman, Sydafrika, 8:53:21
2 Philip Graves, Storbritannien, 9:00:13
3 Gustavo Rodriguez Iglesias, Spanien, 9:09:50
4 Victor Del Corral, Spanien, 9:16:56
5 Diego Van Looy, Belgien, 9:17:40

Alle resultater fra IRONMAN Wales 2018 kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply