For to uger siden, gennemførte Camilla Pedersen Ironman Cozumel på en flot tredjeplads, efter ellers at have ligget i front langt det meste af dagen. Derefter proklamerede hun, at hun nu ville gå på off-season, for at få noget kvalitetstid sammen med sin familie og venner, inden hun tager hul på 2017-sæsonen.

Hvordan Camillas sæson kommer til at se ud til næste år, er der ingen – udover hende selv – som ved. Udover, at hun højst sandsynligt rejser en tur til Kona i oktober, for endnu engang, at deltage i Ironman World Championship. Til gengæld har vi her i artiklen, summeret op på hendes sæson, der gik.

Åbnede sæsonen med en andenplads i Ironman 70.3 Monterrey i Mexico

Da vi talte med Camilla Pedersen både før (læs mere her) og efter (læs mere her) hendes tredjeplads i Ironman Cozumel, fortalte hun, at hun ser frem til off-season, efter en lang sæson. Og lang, det har den i hvert fald været. Hun startede nemlig 2016-sæsonen tilbage i marts måned, da hun var på startstregen i Ironman 70.3 Monterrey i Mexico.

Og sikke en start på sæsonen, hun dengang fik. Hun sluttede nemlig på andenpladsen, kun overgået af vinderen Heather Wurtele – og så slog hun samtidigt Ironman-legenden Mirinda Carfrae, som krydsede målstregen som nummer tre.

Og dén sæsonstart, var Camilla Pedersen naturligvis meget begejstret for.

– “Ooooog 2016 er begyndt. Jeg havde en god svømning og et godt løb, men en dårlig cykling. Benene ville ikke arbejde sammen med hovedet, men jeg er rigtigt glad for min andenplads i et meget stærkt felt. Stort tillykke til Heather Wurtele med sejren, og Mirinda Carfrae med tredjepladsen,” skrev Camilla Pedersen på sin Facebook-profil, efter at have krydset målstregen.

Nummer fem i Ironman 70.3 Oceanside fjorten dage efter Monterrey

Kun fjorten dage efter, at Camilla blev nummer to i Monterrey, leverede hun endnu et flot resultat på det amerikanske kontinent. Her var hun nemlig til start i Ironman 70.3 Oceanside.

Efter at være kommet op af vandet som nummer seks, og holdt den placering på cyklen, lykkedes det Camilla, at indhente en enkelt konkurrent på det afsluttende halvmarathon. Hun sluttede dermed på femtepladsen i et race, hvor hele top syv kom i mål indenfor ti minutter. Selv havde Camilla syv minutter op til vinderen, Heather Wurtele, og selvom hun kæmpede bravt hele vejen til mål, så blev femtepladsen altså resultatet.

– “En rigtig hård dag på kontoret, men jeg gjorde hvad jeg kunne i dag. Så alt i alt, er jeg glad for femtepladsen,” skrev Camilla efterfølgende på Facebook.

Brækkede kravebenet under træning op til Ironman 70.3 Mallorca

Med andenpladsen i Monterrey og femtepladsen i Oceanside, var det dermed en stærk sæsonåbning, som Camilla Pedersen fik sig. Men så skulle der også lige komme en lille hindring i vejen, som fik betydning for de næste par måneder.

Den 2. maj, tog hun nemlig en flyvetur til Mallorca, for at skulle køre Ironman 70.3 Mallorca. Men hun nåede aldrig startstregen, da hun allerede dagen efter at være ankommet, styrtede på sin cykel og brækkede kravebenet.

Ironman 70.3 Mallorca måtte hun derfor melde afbud til. Til gengæld måtte hun følge racet på computeren, imens hun ventede på at blive opereret den 11. maj – otte dage efter cykelstyrtet.

Nummer to i Ironman 70. Haugesund efter Nicole Spirig

Heldigvis har Camilla det med at være en sej kvinde, og hendes genoptræning efter det brækkede kraveben, gik forholdsvis hurtigt og smertefrit. Der gik i hvert fald ikke mange uger, efter at hun blev opereret, før hun igen var tilbage i træning. Og dén træning, kom hende til gode i begyndelsen af juli, hvor hun var til start i Ironman 70.3 Haugesund.

Camilla tog svømningen i stiv arm, og kunne dermed tage hul på cyklingen som nummer tre hos de professionelle kvinder. Og på cyklen, fik hun vist overordentligt gode cykelben – undervejs på cykelruten i det smukke norske landskab, får hun nemlig kørt sig op på førstepladsen. Desværre måtte hun dog på det afsluttende løb, se sig indhentet af den daværende olympiske mester, Nicola Spirig, som løber med sejren, imens Camilla Pedersen krydser målstregen som nummer to.

Og med dén andenplads, var Camilla da også glad for at være tilbage.

– “Jeg er tilbage…. igen. Jeg er rigtigt glad for min andenplads i Ironman 70.3 Haugesund, efter den olympiske mester, Nicola Spirig. Det er seks uger siden min operation, så der er stadig en masse forbedringer at arbejde med,” skrev hun på Facebook efter andenpladsen i Norge.

Danmarksmester på halv jernmand i Aalborg

At Camilla glippede sejren i Haugesund, fik hun til gengæld revanche for, en uge senere. Her var hun nemlig til start i DM på halv jernmand i Aalborg, og efter et hårdt race, lykkedes det hende at krydse målstregen, som ny Danmarksmester på distancen.

Undervejs havde hun sig en battle med blandt andre Maja Stage Nielsen og Birgitte Krogsgaard, men efter at have svømmet i 23:39, cyklet i 2:24:24 og løbet i 1:23:55, kunne hun altså krydse målstregen, som vinder, i tiden 4:14:47, hvilket var knap fire minutter hurtigere end Maja Stage Nielsen på andenpladsen.

Vinder Challenge Fredericia en måned efter DM-titlen

Knap en måned skulle der gå, fra Camilla blev dansk mester i Aalborg, til hun igen var på startstregen. Denne gang gjaldt det Challenge Fredericia, og det var igen på den halve ironman distance.

Endnu engang viste Camilla god form, da hun for anden gang i træk, kunne løfte målbanneret som den første kvinde. Denne gang vandt hun foran hollandske Yvonne Van Vlerken, som blev nummer to, og Maja Stage Nielsen, som blev nummer tre.

Man kan derfor nu for alvor sige, at formen er ved at vende flot tilbage, efter en ude-periode på grund af det brækkede kraveben.

Nummer ni i Ironman 70.3 European Championship i Wiesbaden

Lige som man troede, at formen var vendt stærkt tilbage, så så det pludseligt helt anderledes ud kun én uge efter sejren i Fredericia. I hvert fald når man kigger på resultatlisten alene.

Den 14. august var Camilla nemlig til start i Ironman 70.3 European Championship i Wiesbaden, og her gik det ikke lige helt som det skulle. Hun startede ellers flot ud med at forlade vandet som nummer seks og bagefter være nummer fire i T2. Men nogle efterveer fra sit voldsomme cykelstyrt i 2013, rykkede ind i Camillas krop under det afsluttende halvmarathon – og det gjorde, at hun på målstregen, var rykket helt ned på niendepladsen.

Det var dog ikke noget, som slog den blonde superstar helt ud.

– “Sikke en lortedag. Intet virkede som jeg havde håbet på. Alting gik den forkerte vej, så jeg måtte grave dybt hele vejen, både mentalt og fysisk. Men jeg gennemførte. En dag som denne, motiverer mig til, at tage hjem og arbejde endnu hårdere,” skrev hun på Facebook, et par timer efter, at have krydset målstregen.

Nummer tre i Triathlon Gérardmer XL

En smule oprejsning fra niendepladsen i Wiesbaden, får hun dog nogle uger senere i Triathlon Gérardmer XL på den halve ironman distance. Et race, som hun i øvrigt tidligere har vundet.

Det blev dog ikke til en sejr i det franske, da det i stedet var Jeanne Collonge, som trak det længste strå på den benhårde rute. I stedet blev det til en tredjeplads for Camilla, som samtidigt kunne huske tilbage på, at det samme dag for tre år siden, var tidspunktet for det voldsomme cykelstyrt, som fik hende lagt i Koma.

Kigger man på de rene sluttider, så er det også tydeligt, at racet i Gérardmer, er af den mere ekstreme slags. Vindertiden hos kvinderne, som blev sat i Jeanne Collonge, var 4:57:21, imens herrernes vinder, Andi Boecherer, var 4:23:53 om at gennemføre – og det er altså en mand, som under normale omstændigheder, gerne er en halv time hurtigere på distancen.

Vil du læse mere om udviklingen i Gérardmer, kan du læse et racereferat derfra her.

Nummer elleve i Kona efter vanskeligheder undervejs

Efter tredjepladsen i Gérardmer, skulle der så gå en måned, før Camilla igen var på startstregen. Men det var til gengæld ikke et hvilket som helst race – det var nemlig Ironman World Championship på Hawaii.

Allerede fra startskuddet lød ved molen i Kailua-Kona, fik hun vist, at hun er kommet for at være med hvor det er sjovt. Efter de 3800 meter svømning, satte hun sine fødder på land som nummer syv, som en del af kvindernes frontgruppe – og på starten af cyklingen, ser det ud til, at hun har tænkt sig at blive deroppe.

Desværre måtte hun kvartvejs på cyklen melde hus forbi, og lade kvindernes frontgruppe køre. Efterveer fra styrtet for tre år siden var begyndt at spille ind, og det gjorde, at hun ikke kunne følge med de øvrige kvinders høje tempo. Hun kører derfra sit eget race, som gør, at hun på trods af sine vanskeligheder, alligevel krydser målstregen, som en flot nummer elleve.

Et komplet racereferat fra Kona kan i øvrigt læses her.

Sluttede sæsonen af med en tredjeplads i Ironman Cozumel

Sidste race i denne sæson for Camilla Pedersen, blev Ironman Cozumel for to uger siden. Og sikke en sæsonafslutning hun der fik sig. En flot tredjeplads var hvad hun kom derfra med, og det er altså efter et race, som blev domineret totalt af både Camilla Pedersen og Michelle Vesterby.

Michelle Vesterby endte med at nappe sejren, efter at hun med få kilometer tilbage af det afsluttende marathon, passerede Camilla Pedersen, som ellers havde ligget alene i front fra kilometer ti til kilometer 35 på marathonen.

Uheldigvis nåede også Lauren Brandon at passere Camilla på de sidste par kilometer. Det var et nedbrud på grund af varmen, som desværre havde store konsekvenser – men alt i alt, så var det alligevel en yderst smuk tredjeplads, som Camilla Pedersen kunne gå på off-season med.

Og det bedste af det hele; med tredjepladsen i Cozumel, ser det ud til, at Camillas startplads i Kona næste år, mere eller mindre er sikret. Læs i øvrigt vores racereferat fra Cozumel her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply