Camilla Pedersen og 57 danske age groupere var i dag til start i IRONMAN 70.3 Barcelona i Calella. Camilla Pedersen måtte desværre udgå efter et styrt, imens en enkelt dansk age grouper sluttede på podiet. Jan Frodeno vandt i herrernes pro-felt.

Der var i dag hård dyst om placeringerne i IRONMAN 70.3 i Calella. Camilla Pedersen var eneste danske pro til start, imens der til gengæld var 57 danske age groupere til start. En enkelt age grouper formåede at komme på podiet, i et race hvor Jan Frodeno vandt herrernes pro-race og Camilla Pedersen måtte udgå.

Camilla Pedersen udgik efter styrt

Da Ironman 70.3 Barcelona blev i skudt i søndag morgen fra stranden i Calella var det med dansk deltagelse af Camilla Pedersen i pro-feltet. Hendes dag forløb dog langt fra som håbet.

Camilla startede dagen med tredje bedste svømmetid hos kvinderne, hvorefter hun holdte sig til fremme på cyklingen de første to tredjedele af den kuperede cykelrute.  Desværre ramte uheldet efter 60 km, hvor Camillas bagbremse blokerede i et skarpt sving, hvilket forårsagede et styrt.

Trods styrtet formåede Camilla at færdiggøre cykelturen i tiden 2:49:08 og var ude på løbet som nummer 12. Det var dog tydeligt at Camilla var mærket af styrtet og efter 3 km på løberuten trak hun stikket og udgik.

Sejren hos kvinderene gik til Emma Pallant (GBR), der delte podiet med landsmanden Natalie Seymour på anden pladsen og franske og Charlotte Morel på tredje pladsen.

Jan Frodeno vandt hos herrerne 

Hos mændene levede den tyske forhåndsfavorit Jan Frodeno op til sin status.

Frodeno var oppe af vandet som nummer to et sekund efter den spanske triatlet Frances Godoy. Svømningen var tæt og de første 13 pro herre var oppe af vandet inden for 90 sekunder af hinanden. På cyklen blev der kørt hårdt lige fra star til slut.

Franske Bertrand Billard, der sidste weekend vandt Ironman 70.3 Pays d’Aix efter en imponerende cykling, var også i dag første mand i T2. Ind som nummer to kom Jan Frodeno 3 minutter 56 sekunder efter.

Frodeno vandt 24 sekunder i T2 og 25 sekunder på de første 1,6 km og med et løbesplit på 1:11:12 kunne Jan Frodeno løbe sig til sejren.

Han delte podiet med Nick Karstellein (AUS) på andenpladsen og Ivan Tutukin (RUS) på tredjepladsen. Sidste års vinder Patrick Nielson sluttede på ottendepladsen efter 12. bedste svømmetid, 8. bedste cykeltid og 6. bedste løbetid.

Michael Toftelund på podiet i M35-39

Mange danske age group atleter var rejst til Spanien for at deltage i dagens stævne. Den eneste danske podieplacering blev vundet Michael Toftelund, der svømmede, cyklede og løb sig til en fornem tredjeplads i M35-39.

Derudover blev der leveret flere flotte danske præstationer, som kan findes her.

DEL

Leave a Reply