Camilla Pedersen var i dag til start i det franske Triathlon Gérardmer XL. Et løb som Camilla Pedersen i øvrigt vandt i 2014.

Racets udvikling for Camilla Pedersen

Efter at have vundet Triathlon Gérardmer tilbage i 2014, var forventningerne til en topplacering for Camilla Pedersen ret høje. Hun viser da også gode takter allerede fra start, selvom hun i løbet af stævnets 1900 meter svømning, 90 kilometer cykling og 21 kilometer løb, også må grave dybt.

Fornuftig tid på svømningen

Dagens 1900 meter svømning, foregik i Gérardmer Søen lige vest for Gérardmer. Vandet var ved start omkring 19 grader og bestod af først 1400 meter svømning, derefter en kort løbetur for derefter at afslutte med de sidste 500 meter svømning.

Pedersen får sig placeret fornuftigt under svømningen og kommer op som tredje kvinde i tiden 0:24:18. Første kvinde oppe ad vandet er tyske Anna-Lena Pohl i tiden 23:41. Anden kvinde oppe ad vandet er franske Charlotte Morel i tiden 24:10.

Pedersen har dermed kun 37 sekunder op til den førende Pohl.

Konservativ cykeltur

Kvinderne havde kun lige taget hul på cykelruten før franske Morel viste tænder. Allerede ved mellemtiden efter otte kilometer, har hun indhentet den førende Pohl og yderligere distanceret hende med 34 sekunder. Pedersen holder en konservativ fart og er ved samme mellemtid nu 40 sekunder efter Pohl.

Halvvejs på cykelruten ved mellemtiden ved 45 kilometer, holder Pedersen fortsat en god fart. I mellemtiden er schweiziske Emma Bilham og franske Jeanne Collonge kommet blæsende forbi og har skubbet Pedersen ned på en foreløbig fjerdeplads med Morel imellem hende og de to førende kvinder.

Ved 75-kilometermærket har Pedersen nu indhentet Morel og de to kvinder jagter nu intenst de to kvinder i front. Det ser dog ud til at det skal blive en rigtigt svær opgave, da Pedersen og Morel har et hul på 3 minutter og 25 sekunder op til Collonge. Yderligere har Collonge nu et hul på 1 minut og 8 sekunder op til førende Bilham.

På de sidste 15 kilometer ind til T2, formår Pedersen med sin styrke at sætte Morel bagud med hele 1 minut og 24 sekunder. Desuden har Pedersen også indhentet ni sekunder på Collonge, så hun dermed ankommer i T2 tre minutter og 16 sekunder efter Collonge. Fra Collonge og op til førende Bilham, er der yderligere knap et minut.

Camilla Pedersen kæmper på løbet

Efter et hurtigt skifte, måtte Pedersen ud på de afsluttende 21 kilometer løb. Efter tre kilometer er hun fire minutter efter Collonge og fem minutter efter Bilham. Det ser derfor ud til at blive utroligt svært at skulle løbe med sejren.

Omkring halvvejs på løbet, ved 10-kilometermærket, holder Pedersen afstanden på henholdsvis fire og 5 minutter til de to kvinder foran. Desuden holder Pedersen et forspring på 2 minutter og 40 sekunder ned til Morel.

Ved kilometer 13 er Morel tilsyneladende kommet i krise og har, på kun tre kilometer, tabt 40 sekunder til Pedersen. Desværre har Pedersen nu tabt ekstra tid til Collonge som nu har overhalet Bilham og løber alene i front.

Bilham ser ved 17-kilometermærket umiddelbart ud til at være kommet i krise og taber nu utroligt meget tid til Pedersen. Pedersen, som fortsat er placeret som nummer tre, er nu dermed kun knap halvandet minut efter Bilham på andenpladsen. Oppe foran er Collonge nu stukket helt af og ser ud til at blive en ganske suveræn vinder af dagens race.

Det bliver da også Collonge som løbet over målstregen som sikker vinder af Triathlon Gérardmer XL. Hun vinder med en margin på knap 3 minutter og 30 sekunder til Bilham som løber over målstregen på dagens andenplads. Camilla Pedersen havde desværre ikke meget mere at skyde med på de sidste par kilometer, men løber alligevel over målstregen som en flot nummer tre. Pedersens samlede tid lyder på 5:02:46, hvilket må siges at være en godkendt tid på en utroligt kuperet rute i Nationalpark Vogeserne.

Camilla Pedersen stiller også til start på den olympiske distance i Gérardmer i morgen.

Resultater Triathlon Gérardmer XL

Kvindernes podie

1 Jeanne Collonge, Frankrig, 4:57:21
2 Emma Bilham, Schweiz, 5:01:10
3 Camilla Pedersen, Danmark, 5:02:46

Herrernes podie

1 Andi Boecherer, Tyskland, 4:23:53
2 Frédérik Van Lierde, Belgien, 4:27:20
3 Denis Vasiliev, Rusland, 4:37:23

Den komplette resultatliste kan ses (på engelsk) her.