Med ét år på bagen med VM-satsningen The Championship i Samorin, Slovakiet, har Challenge Family valgt at lave små ændringer i kvalifikationsreglerne til næste års VM-event. 

Men ændringerne i kvalifikationsreglerne til The Championship 2018 den 3. juni, er mest af alt af nærmest minimal karakter. I forhold til i debutudgaven tidligere i år, drejer det sig nemlig om meget få ting der er ændret på.

Til gengæld betyder regelændringerne, at det bliver nemmere at kvalificere sig til næste års udgave.

Age group-vinderne fra i år har allerede sikret sig en startplads til næste år, så længe de blot gennemfører minimum ét Challenge Family-event indenfor kvalifikationsperioden. Den startede med Challenge Wanaka tilbage i februar, og fortsætter indtil Challenge Salou til maj næste år.

For alle andre triatleter, er der stadig 17 Challenge-stævner at kvalificere sig i. Og det gør man ved at slutte i top seks i sin age group, hvilket er en forbedring i forhold til i sidste år, hvor det kun var top fem der sikrede sig en startplads.

De kvalificerede atleter modtager ved en top seks-placering, et link de kan tilmelde sig Samorin igennem. Dette link vil gælde i fire uger fra dagen de kvalificerede sig på. Sidste år gjaldt linket i syv dage.

Hvis en atlet ikke tager imod sin startplads, ruller pladsen ned til den næste atlet på resultatlisten. En roll-down, der strækker sig helt ned til en age groups tolvtebedste atlet.

I et race der betegnes som et regionalt mesterskab, er der dog dobbelt så mange startpladser på spil.

Samtidigt er der 300 startpladser til rådighed til de age groupere, der stiller til start i mindst tre Challenge-events indenfor kvalifikationsperioden. Til sammenligning med sidste år, skulle man have været til start i mindst fire Challenge-stævner for at få fingrene i et af de såkaldte Loyalty Slots.

20-meters reglen kører videre

I kontrast til age groupernes kvalifikationsperiode, løb de professionelles ditto siden maj i år. Og med henblik på at tiltrække endnu et stærkt professionelt felt til Samorin, lover Challenge Family at de endnu engang sætter mindst 150.000 euro på højkant til de bedste pro-atleter.

De professionelles top ti fra The Championship 2017, der med deres placering har sikret sig en startplads til næste år, skal dog også gennemføre mindst ét Challenge-event for at validere sin deltagelse i 2018.

Det samme gør sig gældende for top fem i IRONMAN World Championship på Hawaii (der også modtager en invitation til Samorin), hvilket også gælder top tre i IRONMAN 70.3 World Championship, ITU World Triathlon Series og De Olympiske Lege.

I hvert Challenge-event, vil der i øvrigt fortsætte med at være startpladser til Samorin til de fem bedstplacerede i det enkelte race. Altså i pro-rækkerne, hvor startpladserne dog ikke får et roll-down system.

Og med de små ændringer der allerede er implementeret, ser den administrerende direktør i Challenge Family Zibi Sclufcik, frem til næste års udgave af The Championship.

 – Vi er meget fokuseret på at gøre racet endnu bedre end i 2018. Vi ser frem til fortsat at højne standarden i international triathlon, siger Zibi Sclufcik i en pressemeddelelse.

Challenge The Championship løber næste år af stablen den 3. juni.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply