Med et par år på bagen, har Challenge Family valgt at udvide deres europæiske rangliste til nu at gælde for hele verden. Det betyder også at præmiesummen udvides til at være verdensomspændende. 

Challenge Family har fra i år valgt at udvide deres såkaldte European Prize Money Ranking til nu at være en Challenge Family World Ranking. Det betyder at professionelle triatleter ikke længere er begrænset til at optjene point i europæiske stævner, men også i Challenge-stævner udenfor Europa.

Alle point bliver talt sammen i én samlet rangliste, hvor der ved udgangen af sæsonen, bliver udbetalt en samlet præmiepulje på 165.000 amerikanske dollars.

En præmiepulje som danske Chris Fischer i øvrigt fik stor glæde af, da han vandt den samlede europæiske rangliste tilbage i 2016.

Challenge Family: De professionelle atleter er ambassadører

Med den nye verdensrangliste, ønsker Challenge Family at belønne de pro-triatleter der stiller til start i deres serie af stævner.

– Vi tror meget på at de professionelle atleter er ambassadører for vores vidunderlige sport. Vi har set stærke dyste og utrolige vindere i European Rankings i de seneste to år. Så nu er vi glade for at udvide den til at være en World Ranking for første gang i 2018, udtaler Zibi Szlufcik, CEO hos Challenge Family, i en pressemeddelelse.

Nye stævner bliver gældende i World Rankings

Det er ingen hemmelighed at Challenge Family primært opererer i Europa. Men enkelte Challenge-stævner er der da at finde udenfor de europæiske grænser.

Det betyder også at der fra i år vil være nye stævner at finde på Challenge Familys rangliste.

Det drejer sig om Challenge Taiwan, Challenge Sangil i Mexico, Challenge Asia-Pacific Championship i Taiwan og Challenge Daytona i USA. Samtidigt beholder de europæiske stævner naturligvis deres hidtidige plads i ranglisten.

Sådan fordeles præmiepuljen

Den samlede præmiepulje kommer til at beløbe sig på 165.000 amerikanske dollars, hvor de samlede vindere hos både herrerne og kvinderne, kan trække 30.000 dollars ud. Andenpladserne får 20.000 dollars, tredjepladserne 15.000 dollars, fjerdepladserne 12.000 dollars og femtepladserne 5.000 dollars.

I tilfælde af pointlighed, vil præmiepengene bliver fordelt ligeligt mellem de to atleter der står tilbage med samme antal point.

Poinsystemet forbliver det samme som hidtil, hvor det er en atlets seks bedste resultater i et Challenge-race der tæller med. Der kan dog maksimalt medregnes to fulddistancestævner, da disse giver dobbelt point.

VM-stævnet The Championship tæller også med i ranglisten, hvor resultaterne derfra giver ekstra point.

Challenge Family World Ranking starter på søndag den 15. april i Challenge Roma og slutter den 8. december i Challenge Daytona.

Leave a Reply