Verdens hurtigste jernmandsdistance, Challenge Roth, har efter flere års konflikt med Ironman Frankfurt, valgt, at flytte sin traditionelle terminsdato fra og med 2018. Det sker efter, at både Challenge Roth og Ironman Frankfurt, i de senere år, begge har haft terminsdato klods op og ned ad hinanden.

To mega-stævner i langvarig terminskrig

To af Europeas allerstørste triathlon-stævner, for ikke at sige to af verdens måske allerstørste, har igennem flere år haft en konflikt om datoen for, hvornår de to forskellige stævner skulle afholdes.

Sagen er rent praktisk taget den, at de to kæmpe tyske stævner, længe har haft terminsdato klods op og ned af hinanden. Rygterne går på, at Ironman bevidst har valgt at placere Ironman Frankfurt opad Challenge Roth, for simpelthen at spille med musklerne, efter en kinesisk rigmand har opkøbt World Triathlon Corporation, der står bag Ironman-brandet. Det er dog ikke noget den amerikanske eventarrangør bekræfter.

Således har Challenge Roth og Ironman Frankfurt, som i øvrigt er det europæiske Ironman-mesterskab, lagt klods op og ned af hinanden igennem de senest 15 år.

Challenge: Begge stævner burde have deres egen plads i stævnekalenderen

Hidtil har Challenge Roths traditionelle terminsdato været fastlagt til, at være den anden weekend i juli. En dato som også Ironman Frankfurt har lagt sig op af. Challenge har derfor, med indblanding fra det tyske triathlon forbund, Deutschen Triathlon Union, forsøgt at lave en permanent aftale med Ironman om terminsdatoerne.

En sådan aftale er dog altid gået i vasken, hvilket man tydeligt kan se i år, hvor både Challenge Roth og Ironman Frankfurt er placeret på nøjagtigt den samme dag. Derfor tager arrangørerne bag Challenge Roth nu konsekvensen og flytter deres faste terminsweekend i håb om, at de to store tyske stævner, fremover ikke længere kommer til at konflikte.

Fra 2018 og frem, vil vi derfor kunne enten deltage eller følge med i Challenge Roth, i den første weekend i juli.

– “Det er mere vigtigt for os, at agere udfra sportens bedste, end det er, at insistere på at skulle beholde vores traditionelle terminsdato. Atleterne og offentligheden skal ikke være tvunget til, at vælge mellem to vigtige triathlon-stævner. Begge stævner burde have deres egen permanente plads i stævnekalenderen. Den respekt fortjener vores fede sportsgren,” udtaler Felix Walchshöfer, CEO i Team Challenge, der er arrangør af Challenge Roth, i en pressemeddelelse.

Terminsdatoen for Challenge Roth 2017 bliver den 9. juli, imens den bliver den 1. juli i 2018.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply