Det er nu ikke længere kun Ironman og ITU som tilbyder et VM på de længere distancer. Challenge er med deres Challenge The Championship nu også hoppet med på mesterskabsvognen og vil i 2017 afholde deres eget verdensmesterskab.

The Championship

Challenge Family, som hvert år arrangerer 44 triathlonstævner fordelt over 21 lande, har valgt at kalde deres verdensmesterskab for The Championship. Målet er at samle verdens bedste langdistancetriatleter til at konkurrere om Challenge’ verdensmesterskab på den halve ironmandistance.

“Hos Challenge Family er vi drevet af de samme ting som vores atleter; passionen for at presse grænser, for at yde vores bedste og for at nyde hvad vi gør. The Championship symboliserer den passion og det er vores mål at sætte nye standarder i triathlon,” fortæller Zibi Szlufcik som er administrerende direktør i Challenge Family.

The Championship bliver et verdensmesterskab som er åbent for både professionelle og age group-atleter. Fælles for begge grupper af atleter er dog at den enkelte atlet skal kvalificere sig til The Championship. Og det kan man gøre igennem alle Challenge Family’s stævner.

“Et verdensklasse team er blevet samlet til at arrangere The Championship. Og i troskab til vores rummelighed, er vi begejstrede for at kunne samle alle Challenge Family’s events under vores verdensomspændende kvalifikationssystem og dermed fejre succesen for både Challenge Family’s professionelle og age group’ere fra alle fire verdenshjørner,” fortæller Zibi Szlufcik videre.

Kvalifikation til Challenge The Championship

Kvalifikationsprocessen ligner det system som i forvejen bliver brugt i Ironmans system for age group’ere. The Championship skiller sig dog en lille smule ud fra Ironman, da antallet af startpladser til mesterskabet ikke er afhængig af den enkelte age groups deltagerantal i de enkelte aldersklasser.

Kvalifikationssystemet for age group’ere

For age group’erne vil der nemlig ved hvert Challenge stævne, både hele og halve ironmans, være seks kvalifikationsslots i hver age group. Slutter en atlet derfor i top seks i et hvilket som helst Challenge stævne, er denne atlet automatisk kvalificeret til Challenge The Championship.

Det er dog ikke kun de allerbedste age group-atleter som får mulighed for at deltage i The Championship. Ligesom ved Ironman World Championship på Hawaii, er det muligt at få en loyalitetsbaseret startplads. For at sikre sig en loyalitetsplads til The Championship, skal man, som minimum, have kørt fire Challenge stævner i den indeværende kvalifikationsperiode.

Men loyalitetspladserne er ikke ubegrænsede. Der uddeles nemlig kun 300 loyalitetspladser og de uddeles efter først-til-mølle princippet. Som udgangspunkt skal man derfor være forholdsvis hurtig med at køre de fire Challenge stævner i kvalifikationsperioden.

Til 2017-udgaven af The Championship, løber kvalifikationsperioden fra den 23. april 2016 til den 7. maj 2017. Til 2018-udgaven kommer kvalifikationsperioden til at løbe fra Challenge Fuerteventura 2017 og indtil Challenge Rimini 2018.

Kvalifikationssystemet for professionelle

Ved de professionelle ligner kvalifikationssystemet meget det system som bruges hos age group’erne. Forskellen er dog at der her er færre startpladser at køre om.

Ved hvert Challenge stævne vil der for de professionelle være fem startpladser til The Championship på spil hos både herrerne og kvinderne. De fem startpladser uddeles til de fem bedste atleter i henholdsvis herrernes og kvindernes professionelle felt i hvert stævne.

Professionelle kan modtage en invitation

Men Challenge Family har også været vågne omkring udfordringen med at få de professionelle atleter til at satse på lige netop The Championship. Med i kvalifikationsprocessen har de nemlig åbnet op for at de kan invitere professionelle atleter til at deltage i verdensmesterskabet i Challenge regi.

Derfor bliver der sendt invitationer ud til professionelle triatleter som er sluttet i top fem til OL i Rio hos både herrerne og kvinderne. Derudover inviteres top tre i den samlede slutstilling i ITU World Triathlon Series i 2016, top tre i ITU Long Distance World Championship i 2016, top tre til Ironman World Championship i 2016 på Hawaii og til sidst også top tre til Ironman 70.3 World Championship i 2016 i Mooloolaba.

Invitationerne til top tre fra hver af disse stævner, er naturligvis gældende for både herrerne og kvinderne.

Til gengæld skal inviterede atleter som er kvalificeret gennem andre stævner end Challenges egne, bekræfte deres invitation ved at deltage i et Challenge stævne til og med Challenge Rimini 2017.

Kvalifikationsperiode på lidt over et år

Kvalifikationsperioden til The Championship startede allerede tidligere i år ved starten på Challenge Fuerteventura den 23. april. Skal man gøre sig forhåbninger om at få en startplads til The Championship, har man til gengæld indtil Challenge Rimini den 7. maj næste år.

For den vågne læser, vil man måske nu have opdaget, at der så kommer til at være et overlap på et par af stævnerne i kvalifikationsperioden. Og det er ganske korrekt.

Challenge Fuerteventura (halv ironman), Challenge Taiwan (hel og halv ironman) og Challenge Rimini (halv ironman) optræder alle tre, to gange i kvalifikationsperioden. Der er derfor skåret ned på startpladserne til The Championship i netop disse tre stævner.

I Challenge Fuerteventura, Challenge Taiwan og Challenge Rimini er der dermed kun tre startpladser i hver age group, ligesom der kun er tre startpladser på spil hos både de professionelle herrer og de professionelle kvinder.

Challenge The Championship 2017

2017-udgaven af The Championship bliver arrangeret i Samorin i det vestlige Slovakiet tæt på grænsen til Østrig. Challenge’ verdensmesterskab kommer i 2017 til at blive afholdt i, og omkring, det kæmpestore slovakiske træningskompleks X-Bionic Sphere, som måske bedst kan sammenlignes med Club La Santa på Lanzarote og Las Playitas på Fuerteventura.

X-Bionic Sphere dækker et areal på ikke mindre end 1 million kvadratmeter og indeholder både hotel og sportsfaciliteter til 27 forskellige olympiske discipliner. Komplekset er i øvrigt også Slovakiets officielle olympiske træningscenter.

Challenge The Championship løber af stablen den 3. juni 2017.

Du kan læse mere om Challenge The Championship på mesterskabets 2017-hjemmeside ved at klikke her.

 

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply