For ikke så længe siden blev det offentliggjort, at den danske triatlet, Chris Fischer, vandt Challenge European Rankings 2016. Dét er i sig selv en stor præstation, men i en artikel på Viborg Stifts Folkeblad, afslører han nu, at næste mål i karrieren, er at komme under otte timer på jernmandsdistance.

At gå under otte timer, er næste mål i triathlon

Chris Fischer har efterhånden mange år på bagen i dansk og international triathlon. Flere gode resultater er det blevet til, og da han i år endte som samlet vinder af Challenge European Rankings, var det én af karrierens højdepunkter. Men da vi talte med ham i forbindelse med den samlede førsteplads, udtalte han også, at det jagten på store præstationer, langt fra er slut endnu.

– “Det hjælper selvfølgelig økonomisk i forhold til 2017 (at have vundet Challenge European Rankings, red.), men målet her er langt fra opfyldt. Så jeg arbejder stadig videre med at søge samarbejdspartnere og sponsorer, som kan hjælpe mig med, at løfte den økonomiske del. Nu skal der arbejdes på næste kapitel og performance niveauet skal hæves,” fortalte Chris Fischer os for et par uger siden.

Og selvom han dengang ikke var meget for, at udtale sig om det nye mål, så løfter han altså nu bladet fra munden, i et interview på Viborg Stifts Folkeblad.

– “Det vil være stort for mig, hvis jeg kan komme under otte timer. Med den tid vil jeg kunne køre i top-tre i Challenge Roth og måske endda vinde på et tidspunkt. Det vil være et gennembrud af den store slags for mig,” fortæller Chris i denne artikel på Viborg Stifts Folkeblad.

Tre stævner er med i overvejelsen for at gå sub-8

Når der skal gøres rekordforsøg, er de stævner, som generelt er regnet for at have nogle hurtige ruter, naturligvis også dem, som man skeler til. Og her er Challenge Roth et oplagt ud for Chris.

– “Roth er et af tre steder, hvor det vil være muligt, at køre rigtig hurtigt og samtidig køre den reelle distance,” fortæller han videre til Folkebladet, med hentydning til, at flere og flere stævner, med vilje, har gjort distancerne lidt kortere, for at byde op til rekord-tider.

– “Mange steder er man pr-mæssigt meget interesseret i, at have en konkurrence, hvor deltagerne kan præstere hurtige tider. Og det er tilladt, at en ironman afviger en vis procent fra de oprindelige distancer.”

Vil tage nye træningsværktøjer i brug

For at kunne gå under de magiske otte timer på jernmandsdistancen, ved Chris Fischer godt hvor der skal sættes ind. Blandt andet skal der flere timer i vandet til, og det skal være med professionel hjælp på bassinkanten. Og så skal der også sættes ind med flere timer på cyklen, da han lige nu, på trods af et højt cykelniveau, faktisk kun bruger otte timer om ugen på den del.

– “For at skabe en version 2.0 af mig selv – hvor 2014 til 2016 er version 1.0 – skal jeg blive bedre på svømningen. Det betyder flere timer i poolen, med professionel hjælp på land. Og så skal jeg spendere mere tid på cyklen, hvor den største reserve ligger, og så ellers fortsætte med at gøre alt det rigtige på løbet,” skriver Chris selv på sin Facebook-side.

Som du kunne læse i vores interview med Chris, umiddelbart efter det blev offentliggjort, at han vandt Challenge European Rankings samlet, har Chris altså også et fuldtidsjob at passe, ved siden af sin tri-karriere. Derfor er hans træningstid også yderst begrænset.

– “Når tiden er en begrænsende faktor for mig, som det er lige nu, er jeg nødt til at være smart. Jeg har værktøjer, som jeg endnu ikke har implementeret i min træning. Men dem vil jeg bruge i min træning op til min 2017-sæson. Hvis jeg får mere tid til rådighed, vil det blive en hel del lettere. Hvis ikke, så tror jeg, at jeg kommer til at se, hvor meget jeg egentligt vil det her,” skriver han ligeledes på sin Facebook-side.

Chris Fischers personlige rekord på jernmandsdistancen, blev lavet i dette års Challenge Billund-Herning, hvor han gennemførte i tiden 8:14:25. Om han når sit mål om, at gå under de magiske otte timer på en Ironman, kan vi kun gisne om. Et stort held og lykke med projektet, skal i hvert fald lyde herfra!

 

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply