Med 23 år i sporten, har professionelle Chris Fischer sat sig for at prøve noget nyt. Om en uge får han sin XTERRA-debut og til juli sigter han efter at køre VM i cross triathlon i Svendborg. 

Det er 23 år med store resultater, som Chris Fischer har opnået i triathlonsporten. Alle resultater er opnået i landevejstriathlon, så med VM i cross triathlon på hjemmebane i år, er det tid til at prøve noget nyt.

Det fortæller Chris selv i et interview med XTERRA Nordic, som han fra og med denne sæson, er ambassadør for.

Rebild står først for skud

Det er allerede i næste weekend, at vi får Chris Fischer at se på startstregen i sit første offroad triathlonstævne. Eller duathlon er det jo egentligt, når det er EM i XTERRA Duathlon.

Det sker i Rebild, hvor Chris kommer til at møde nogle af Europas bedste crossduatleter.

– Jeg forventer en god træningsdag, hvor jeg kører med alt hvad remmer og tøjler kan holde, ser hvad det bliver til og tager gode lærepenge med hjem til de kommende events. Jeg har langt til mit A-stævne, og det bliver rigtig rart med en form tester i forhold til XTERRA Aarhus, VM med mere. Desuden har jeg ikke kørt løb på MTB i mange mange år, så jeg får også at se, om jeg er så ferm til det, som jeg tror i forhold til konkurrenterne, fortæller Chris Fischer til XTERRA Nordic.

Vejen går over Aarhus til Svendborg

Det primære rendyrkede XTERRA-stævne som Chris stiller op i, er XTERRA Aarhus i midten af juni. For at kunne stille til start ved VM i Svendborg, skal han nemlig kvalificere sig i netop Aarhus.

Men det er faktisk lidt af et tilfælde, at vi nu får Chris at se udenfor landevejen. I hvert fald i konkurrenceøjemed.

For det der med at være offroad, har han ofte gjort under træning. Særligt i de seneste par år.

– Jeg kom egentlig ind i offroad-triathlon lidt ved et tilfælde. Jeg har brugt MTB som supplerende træning de seneste 2-3 vintre og har fundet det sjovt. Jeg kørte BMX i mine unge dage, i en 6-7 år. Så har stadig lidt tekniske evner i forhold til at manøvrere offroad. Min træner Michael (Krüger, red.) har nok bemærket begejstringen i min dagbog, og der er kommet mere og mere ind af den slags i træningen. Jeg ynder også at løbe offroad, trail m.m. Det passer godt til mig som atlet, da jeg er råstærk, men knap så hurtig. Jo, så Michael foreslog mig at prøve kræfter med VM Cross Triathlon på Fyn, og der skal man jo kvalificere sig til XTERRA Aarhus. Så her har i mig, fortæller Chris.

Landevejstriathlon er stadig det foretrukne

Sad du allerede nu med tåre i øjnene over at Chris Fischer ville droppe landevejstriathlon, så kan du heldigvis tørre øjnene allerede nu. For landevejstriathlon er stadig den foretrukne gren hos Chris.

Således er det IRONMAN Copenhagen den 19. august, der er Chris’ A-race i denne sæson. Og dernæst VM i cross triathlon i Svendborg, selvom det er VM-racet der ligger først i kalenderen.

– Mit hovedmål er Ironman Copenhagen og dernæst VM Cross Triathlon – i omvendt rækkefølge rent dato mæssigt, men prioriteringen er Ironman Copenhagen. Jeg har planer om at få kørt så mange af XTERRA-stævnerne som muligt herhjemme og overvejer om de øvrige nordiske events, som f.eks. XTERRA Norway Norefjell, kan passes ind i programmet. Jeg ser det som en rigtig fed udfordring. God træning i det område, hvor jeg halter – nemlig top power og høj-intensivt arbejde, som jeg håber jeg kan drage nytte af på halv og hel jernmands-distancerne.

Har du lyst til at læse mere om Chris Fischers indtog i offroad-delen af triathlonsporten, kan du hoppe direkte til den originale artikel her.

Leave a Reply