Historiens første udgave af Collins Cup bliver kørt som en del af Challenge Roth næste år. Det oplyser Challenge Roth, Challenge Family og Professional Triathletes Organization i en pressemeddelelse. 

Ved pressekonferencen i Roth i går, annoncerede tyske medlemmer af Professional Triathletes Organization (PTO), Challenge Roth, Challenge Family og tre ud af otte holdkaptajner (Chrissie Wellington, Simon Whitfield og Lisa Bentley) at den første udgave af Collins Cup vil blive afviklet af Challenge Roth næste år.

Collins Cup er inspireret fra golfverdenens Ryder Cup, og er et langdistance-event (3000-120-25) der inkluderer 12 atleter fra tre forskellige hold; USA, Europa og International. Hvert team vil bestå af seks mænd og kvinder, hvor otte af dem automatisk bliver kvalificeret med baggrund i et pointsystem fra individuelle resultater i non-drafting konkurrencer.

Atleterne fra hvert hold kommer til at konkurrere i 12 forskellige individuelle stævner bestående af tre atleter, og vinderen af hvert race optjener tre point, nummer to optjener to point og nummer tre optjener ét point. Derudover er der også et halvt point i bonus hvis man slutter hurtigere end tre minutter hurtigere end sine konkurrenter.

Beslutningen om at være værter for eventet i Roth, var en en hurtig beslutning. CEO i Challenge Roth Felix Walchshoefer og CEO i Challenge Family Zibi Szlufcik mødtes for kun et par uger siden med nogle af medlemmerne fra PTO (Professional Triathletes Organization), og de var øjeblikket klar til at være værter.

– “Vi så med det samme at vores værdier er meget tæt på hinanden. Det bliver spændende at se verdens bedste atleter i Roth, og racet vil blive afviklet samtidigt med Challenge Roth,” udtaler Felix Walchshoefer i en pressemeddelelse.

– “Jeg har selv oplevet Ryder Cup et par gange, og jeg er meget begejstret for at se det samme ske her i Roth,” tilføjer Zibi Szlufcik.

De tilstedeværende atleter var meget entusiastiske omkring at det hele skal gå løs i Roth. Ifølge Charles Adamo fra PTO, var det meningen at det indledende event skulle afviklet i USA, men da Wellington og Normann Stadler kom med ombord, satte de en masse pres på arrangørerne for at det skal afholdes i Europa.

– “Jeg har sagt så mange gange hvad Roth betyder for mig – det føles virkeligt som at komme hjem. Det er det bedste race i verden,” fortæller Chrissie Wellington og fortsætter;

– “Det her nye event fejrer alting der er fedt ved vores sport. Vi prøver altid at innovere, og dette markerer endnu et innovativt trin. Vi gør alt for at få denne innovation til at virke, det er en stor fejring af vores sport og det er en stor fejlring for ligestilling.”

Som det er lige nu er der ingen TV-kontrakter på plads, men ifølge Adamo, er målet at arbejde sammen med en ‘live kabel-tv station’, og at have præmiepenge på spil, der er så høje, at der vil være tale om et ‘mangedoblet niveau af præmiepenge i forhold til et hvilket som helst race i sporten’.

Hovedproducerne af Collins Cup bliver det Los Angelses-baserede Wasserman Group.

– “At kombinere Collins Cup med den nationale patriotiske iver og dette tiltrækkende dramatiske format, og med en Tour de France-lignende atmosfære i Roth, gør dette event til et meget eftertragtet produkt i de globale mediemarkeder,” understreger Matt Wikstrom fra Wasserman Group.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply