Som du tidligere har kunne læse her på Pastaparty.dk, leverede de danske triatleter en pragtpræstation i weekendens Ironman Malaysia. Og én af de mange superpræstationer, kom fra age group triatleten Daniel Haack. Daniel lykkedes med at komme igennem racet, som nummer fire i M18-24 – og det var på trods af både en punktering og et par toiletbesøg undervejs.

Vi har taget kontakt til Daniel for at få en kommentar, og det er der kommet dette interview ud af.

Fornuftig svømning og første toiletbesøg i T1

Ironman Malaysia er kendt som en af de hårdeste Ironman-stævner på kalenderen. Og det fik Daniel Haack da også at føle. Særligt varmen var hård, hvilket han mærkede en del til på både cyklingen og marathonen. Men inden da, havde han lige en svømning som, efter Daniels egne ord, gik ganske fint – på trods af, at han aldrig tidligere, har svømmet så langt.

– “Svømningen gik ganske fint. Det var første gang jeg svømmede over tre kilometer, så var fint tilfreds med tiden på 1:14,” fortæller Daniel om sin fornuftige svømning.

Men allerede efter svømningen, var det tid til det første toiletbesøg. Det var dog ikke noget som plagede ham, da han alligevel kun fik brugt fem minutter i T1. Altså et ganske roligt skifte, fortæller han selv.

– “Da jeg kom ind i T1, sørgede jeg for at tage det helt stille og roligt. Jeg nåede endda et toiletbesøg på de fem minutter jeg brugte i T1.”

Styrer direkte mod fronten på første halvdel af cykelruten

Med svømningen fornuftigt lagt bag sig, var det tid til Daniels stærkeste disciplin – cyklingen. De 180 kilometer cykling i Malaysia er ikke for sarte sjæle, da der både er varmt og indeholder adskillige hårde bakker og dermed en del højdemeter. Men det var ikke noget der bekymrede Daniel. Tværtimod var han glad da han satte sig på sin cykel efter T1.

– “Da jeg kom ud på cyklen var jeg glad. Meget glad. Jeg vidste på forhånd, at det var her jeg havde min styrke. De første 90 kilometer kører jeg usædvanlig godt og uret sagde, at jeg kørte den første halvdel på 2.28. Da vi runder hundrede kilometer, ligger jeg cirka fem minutter bag Jacob (Lemholt, som er Daniels gode kammerat og som endte med at vinde, red.) og jeg vidste, at hvis jeg bare holdte min fart, så ville jeg hente ham på de sidste tyve kilometer,” forklarer Daniel om første halvdel af den 180 kilometer benhårde cykelrute.

Et hul i vejen kom til at koste tid

Efter at have kæmpet sig næsten helt i front på første halvdel af cykelruten, vender heldet desværre på den anden halvdel. Efter 105 kilometer på cyklen, kørte Daniel i et hul i vejen. Og det kostede altså desværre en punktering, som gav en del tidstab i forhold til kammeraten Jacob Lemholt, som allerede her lå helt i front.

– “Da jeg rammer 105 kilometer, lige inden en stigning, så punkterer jeg, da jeg kører over et hul i vejen. Jeg brugte omkring tolv minutter på at skifte slange. Desværre stod solen og kogte mig levende, så jeg havde virkelig svært ved at falde ind i den samme rytme. Jeg måtte stå af cyklen i første aid station efter min punktering og bruge tre minutter på at køle med fuldstændig ned med vand og is. Derefter kunne jeg komme op på en nogenlunde fart igen,” forklarer Daniel om den uheldige hændelse på de sidste 90 kilometer.

Træthed, dehydrering og mavekramper prægede det afsluttende marathon

På trods af sin punktering og lidt tid til at køle sig selv ned i en aid-station, er Daniel Haack alligevel nummer to til at stille cyklen i T2. Så selvom han har været uheldig, så det alligevel ikke helt skidt ud, med kun det afsluttende marathon tilbage. Men den hårde cykelrute og varmen har alligevel sat sine spor. Og det koster altså lidt for Daniel, som derfor måtte døje med dehydrering, træthed og mavekramper undervejs på de 42,2 kilometer løb.

– “I T2 sørgede jeg igen for at køle mig godt ned og få smurt mig ind i faktor 50. Nu var kroppen virkelig træt og dehydreret. Benene var stadig stærke, men maven begyndte at brokke sig. De første to kilometer foregik i gå-lunte tempo. Jeg havde dog kun to toiletbesøg på marathonen, på trods af de mavekramper jeg løb med. Det var både mentalt og fysisk hårdt at løbe i den varme og fugtighed. Det var meget værre end jeg havde forestillet mig.,” fortæller Daniel om pinslerne på det afsluttende marathon.

Mere end tilfreds med resultatet

Selvom Daniel undervejs måtte kæmpe med sin punktering, dehydrering og mavekramper, lykkedes det ham alligevel at løbe i mål, som en flot nummer fire. Og hans samlede tid på 11:08:09, er han også rigtigt godt tilfreds med, for faktisk havde han aldrig forestillet sig, at han skulle ende i top fem.

– “Alt i alt var det en oplevelse for livet at gennemføre en ironman i de omgivelser. Og jeg er mere end tilfreds med mit resultat. Havde du spurgt mig for fire måneder siden, da jeg købte billetten, havde jeg aldrig troet, at jeg ville gennemføre i top fem,” slutter Daniel Haack.

Et stort tillykke med den flotte fjerdeplads, lyder det i hvert fald herfra.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply