Første race i den spritnye WTS Mixed Relay-serie er netop blevet kørt i Nottingham, England. Danmark var til start med Alberte Kjær, Andreas Schilling, Anne Holm og Emil Holm, og det danske hold udemærkede sig med en ottendeplads. 

Det var en generel tur op og ned i top ti, som Alberte Kjær, Andreas Schilling, Anne Holm og Emil Holm var igennem i Nottingham her til aften.

Alberte Kjær var den første dansker til at tilbagelægge rutens 300m svømning, 7 km cykling og 1,5 km løb. Det gjorde hun ganske fornuftigt, da hun kunne sende Andreas Schilling videre som anden dansker som nummer ni, 32 sekunder efter den førende nation Frankrig.

På trods af at tabe lidt placeringer under svømningen, fik Schilling alligevel kørt Danmark op i syvendeposition. Og den placering fulgte Anne Holm op med at holde, indtil hun kunne sende brormand Emil ud på den sidste tur.

Emil kunne imidlertid ikke holde syvendepladsen under svømningen, hvor han måtte en tur ned på tiendepladsen. Men med en stærk cykling og et endnu stærkere løb, fik han hentet lidt af det tabte ind igen.

Målstregen blev krydset med Emil Holm som nummer otte, kun ét minut fra det amerikanske team, der tog en ganske sikker sejr. Det danske holds tid var i øvrigt kun 25 sekunder fra podiet.

Nummer to blev hjemmebaneteamet Storbritannien, imens Frankrig tog sig af tredjepladsen.

Aftenens Mixed Relay-konkurrence er pointgivende til regnskabet, der beslutter hvilke nationer der kan være med i stafetkonkurrencen ved OL i Tokyo 2020.

Resultater ITU WTS Mixed Relay Nottingham 2018

1 Team USA 1:21:17
2 Team Great Britain 1:21:46
3 Team France 1:21:58
4 Team Australia 1:21:59
5 Team Nederland 1:22:03

8 Team Denmark 1:22:24

Leave a Reply