890km svømning, 139.000km cykling og 37.800km i løbeskoene blev det til, fordelt på små 12 år, inden duatleten Susanne Svendsen fra Aarhus må indstille karrieren på grund af skader, i en alder af 38 år.

Susanne, som af stævnearrangører, konkurrenter og speakere har fået tilnavnet ‘Susanne Smiling Svendsen’ har de sidste 5 år været en af verdens absolut bedste duatleter, og er med 21 internationale mesterskaber på CVet, heraf med 5 medaljer fra EM og VM, absolut også en af de mest erfarne i gamet.

Karrieren har budt på 10 World Cup Sejre, og siden 2014 har hun uafbrudt ligget nr. 1 på World Cup verdensranglisten. Faktisk har hun siden 2012 været i top 3 – hun holder da også stadig førstepladsen, ligesom hun også er nr. 1 på duathlon verdensranglisten hos den Internationale Triathlon Organisation, hvor også de kortere distancer tæller med. Susanne er den første dansker til at ligge nr. 1 på begge ranglister.

Susanne kom fra håndboldverden, men på et højskoleophold i år 2000, blev hun introduceret for duathlonsporten, og efter et par år med træning på motionsplan, vandt hun i 2005 sit første danske mesterskab og blev efterfølgende udtaget til VM lang duathlon. Et hårdt ræs hvor hun endte sidst, men blev bidt af stemningen, og efterfølgende i den grad bed sig fast.

 – ”Der skal lyde en stor tak til min første træner Aksel Nielsen fra Aalborg som selv var landsholdsduatlet, og landstræner Michael Kryger for at introducere mig til duathlonsporten på eliteplan og vise at de troede på mig, allerede tidligt – det betyder alt for at jeg fik den karriere jeg har haft” fortæller Susanne Svendsen i en pressemeddelelse.

I 2008 flyttede Susanne til Aarhus og Aarhus 1900 Triathlon, hvor kæresten Jasper Nielsen, overtog trænerrollen for Susanne. Et parløb der er forsat indtil nu hvor karrieren indstilles.

 – ”Jeg er utrolig taknemmelig og glad for, at Jasper og jeg tidlig fik trænerrollen indarbejdet i dagligdagen og fik det til at fungere. Det har været exceptionelt godt at have en træner så tæt på, som hele tiden har kunnet justere træning og teknik, selvom det selvfølgeligt også har givet gnidninger her og der – men først og fremmest så har det betydet at jeg hele min karriere har haft én virkelig tæt på at dele både op og nedture med,” fortsætter Susanne.

Planen var at Susanne skulle stoppe karrieren ved VM på hjemmebane i 2018, men flere styrt på cyklen gennem tiden og mange års slid på kroppen, har desværre betydet at der ikke er mere brusk tilbage i venstre knæ. Og efter et vrid i benet ved VM i 2016, har Susannes dagligdag og træning været præget af dette. En nylig MR scanning af knæet på idrætsklinikken i Silkeborg, viste flere begyndende træthedsbrud i lårbenet – en diagnose som ville betyde en meget lang genoptræning, og efter en snak med flere folk omkring Susanne, herunder træner, landstræner, og forbundets eliteansvarlig som er læge, var beslutningen, om ikke let, så nødvendig, at tage. Susanne må stoppe karrieren på toppen.

 – ”Stor tak til alle som på den ene eller anden måde har været involveret i min idrætskarriere. Jeg føler mig helt utrolig priviligeret, og ville elske at gøre det hele om igen, selvom det har været hårdt. Nu håber jeg at jeg kan få mulighed for at give noget af min erfaring og viden tilbage til de nye atleter som stormer fremad,” slutter Susanne, inden hun vil nyde nogen uger uden fokus på træning, selvom det nok ikke varer længe inden hun stille og roligt er tilbage på cyklen.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply