Der var masser af medaljer til de danske duatleter i EM i mellemdistance duathlon i tyske Sankt Wendel i dag. Hos pro’erne sørgede Søren Bystrup for en sølvmedalje, imens det blev til én age group-guldmedalje, én age group-sølvmedalje og to age group-bronzemedaljer. Samtidigt blev det også til dansk sølv på sprintdistancen.

Det må siges at der var dansk medaljeregn i tyske Sankt Wendel, da der i dag blev kørt EM i mellemdistance duathlon på distancen 10-60-10 (10 kilometer løb, 60 kilometer cykling og 10 kilometer løb).

Professionelle Søren Bystrup satte dagens hurtigste danske tid og levede op til statusen som podiekandidat, da han vandt sølv i det professionelle herrefelt. Derudover blev der også kørt én guldmedalje, én sølvmedalje og to bronzemedaljer hjem hos de danske age groupere.

Den anden danske pro der var til start i Sankt Wendel, Kasper Laumann Hartlev, blev nummer 13 efter dog at have løbet de sidste 10 kilometer i tredjehurtigste tid.

Også på sprintdistancen blev der hentet dansk metal.

Søren Bystrup vinder EM-sølv i herrernes pro-klasse

Professionelle Søren Bystrup har efterhånden en del mesterskabsmedaljer hængene derhjemme, men én der manglede før i dag var en EM-medalje. Men den mangler nu ikke længere, for i dagens europæiske mesterskab i tyske Sankt Wendel løb, cyklede og løb han sig nemlig til en ganske smuk sølvmedalje.

Søren Bystrup var ellers kommet et par minutter bagefter de hurtigste konkurrenter på de første 10 kilometer løb, men dagens klart hurtigste cykelsplit på 1:39:34 for de 60 kilometer cykling fik ham bragt tilbage i spillet om medaljerne.

Et par enkelte af Bystrups konkurrenter var dog noget hurtigere end danskeren på de afsluttende 10 kilometer løb, men alligevel formåede han at holde andenpladsen hele vejen til målstregen i tiden 2:59:04.

Søren Bystrups sluttid er dog kun knap 40 sekunder langsommere end vinderen Felix Köhlers, så guldmedaljen var faktisk meget tæt på.

Dansk guld til Melina Olsen i F40-44

Den danske age grouper Melina Olsen var på forhånd udråbt som storfavorit til at tage guldmedaljen i kvindernes aldersklasse 40-44, og den titel udlevede hun til perfektion.

Melina førte racet fra start til slut, da hun allerede på de første 10 kilometer løb fik åbnet sig et forspring på en 20 sekunders penge – og på cyklen satte hun derefter alle konkurrenter håbløst langt bagud.

Hun kunne dermed tage hul på de afsluttende ti kilometer løb med et forspring på næsten syv minutter til den nærmeste konkurrent, og selvom Melina tabte lidt tid på de sidste kilometer, så vandt hun alligevel med mere end fire minutter til nummer to!

Melinas sluttid blev i øvrigt 3:37:39.

Karsten Olsen vinder sølv i M60-64

Når Karsten Olsen fra Fredericia stiller til start i et mesterskab, er han næsten altid garant for en dansk medalje. Og i dag var ingen undtagelse, da han på smuk vis vandt EM-sølv i M60-64.

Karsten startede ellers dagen ud med at løbe de første 10 kilometer i femtebedste tid, men på cyklen fik han sig kørt op igennem feltet og ligger i T2 til at skulle kæmpe om podiepladserne. Faktisk slutter Karsten dagen af med det hurtigste løbesplit på de sidste 10 kilometer i løbeskoene, men en enkelt af konkurrenterne – franske Jacky Buron – havde fået så stort et forspring undervejs, at Karstens hurtige afsluttende løb ikke var nok til en guldmedalje.

Til gengæld bliver det til en ganske overbevisende sølvmedalje til Karsten Olsen, hvor han med sluttiden 3:44:22 var 3,5 minut efter vinderen Jacky Buron og knap fem minutter hurtigere end Stefaan Termote på tredjepladsen.

Maria Buchvoll vinder bronze i F40-44

Tager vi en tur tilbage til kvindernes aldersklasse 40-44 år hvor Melina Olsen sørgede for dansk guld, så var der også lige en dansker mere på podiet. Den podieplads blev besat af Maria Buchvoll, der tog sig en flot bronzemedalje.

Allerede på de første 10 kilometer løb fik Maria Buchvoll vist at hun var kommet for at køre med om medaljerne, da hun løb i tredjehurtigste tid. Det følger hun op med at cykle i fjerdehurtigste tid, for til sidst at sikre sig bronzemedaljen ved at løbe det afsluttende løb i tredjehurtigste tid.

Maria slutter i tiden 3:57:03, der er halvandet minut hurtigere end aldersklassens nummer fire.

Også en bronzemedalje til Kirsten Mørch F55-59

I kvindernes aldersklasse F55-59 var der også plads til dansk metal, da Kirsten Mørch sørgede for en ganske sikker tredjeplads.

Racet startede ellers med at Kirsten fik løbet sig ind i T1 som næsthurtigste kvinde i aldersklassen, men et par af konkurrenterne var bare en anelse hurtigere på cyklen, og så tog hun hul på de afsluttende 10 kilometer løb som nummer tre. Den placering holder hun hele vejen til mål, og det sikrer hende dermed en meget flot EM-bronzemedalje.

Kirsten Mørch slutter i tiden 4:23:49, og den tid viser at bronzemedaljen aldrig var i fare. Tiden er nemlig knap 12 minutter hurtigere end nummer fire, tyske Susanne Apfel.

Søren Povlsen vinder sølv på sprintdistancen i M50-54

Sideløbende med mellemdistancen blev der også konkurreret på sprintdistancen, hvor det med Søren Povlsens andenplads blev til dansk sølv.

Søren fik tilbagelagt de tyske strabadser i den samlede tid 1:32:13, hvor han allerede fra start til mål holdte sin andenplads. Han var således nummer to i klassen til at hoppe på cyklen i T1 og nummer to til at tage hul på det afsluttende løb efter T2, for til sidst at krydse målstregen som sølvvinder.

Povlsens andenplads i M50-54 var i øvrigt hurtig nok til at han var niendebedste age grouper overall på distancen.

Danske resultater EM Mellemdistance Duathlon 2017

MPro

2 Søren Bystrup, 2:59:04
13 Kasper Laumann Hartlev, 3:11:15

F40-44

1 Melina Olsen, 3:37:39
3 Maria Buchvoll, 3:57:03

M40-44

7 Jonas Kappelskov Bach, 03:27:38

M45-49

6 Rune Gandløse, 03:25:07
8 Poul Thomsen, 03:31:34

F55-59

3 Kirsten Mørch, 04:23:49

M60-64

2 Karsten Olsen, 03:44:42

Danske resultater EM Sprintdistance Duathlon 2017

M50-54

2 Søren Povlsen, 1:32:13

Alle resultater fra EM i Mellemdistance (og sprint) Duathlon kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

2 KOMMENTARER

  1. Hej Morten, tak for endnu en flot raceberetning fra et stævne hvor du sidder på distancen, mens vi andre er on location. Vi sad faktisk ved præmie awarden, hvor jeg talte med Maria og Melina om, hvor imponerende du beretter om de danske tri-/duathleter i ind og udland . Det var en hård dag på kontoret i skarpt selskab for de danske atleter i St Wendel. Msh fra Jørn Kim, uofficiel holdleder for det danske AG-landshold i St. Wendel og bedre halvdel til bronzevinder Kirsten Mørch

    • Hej Jørn, beklager det sene svar. Der er pænt travlt på redaktionen i den her tid. Jeg vil gerne sige mange tusinde tak for dine flotte ord – de varmer rigtigt meget i denne tid hvor der virkeligt er tryk på! Jeg gør det dog ikke alene – mine dygtige skribenter bidrager ligeså meget til det store arbejde 🙂

      Mvh Morten
      Ejer – Pastaparty.dk

Leave a Reply