Danske Invest DM Tri Serien har i flere år kørt på samme måde og på stort set de samme ruter. Men nu varsler Dansk Triatlon Forbund store ændringer i den generelle struktur i serien.

Meget mere end et make-over

Alle danske kortdistance atleter kender efterhånden ruterne i Tri Serien ud og ind. Men der arbejdes lige nu på højtryk hos Dansk Triatlon Forbund og deres samarbejdspartnere på at ændre serien radikalt. Faktisk skal serien ændres så meget at Morten Fenger, som er direktør i Dansk Triatlon Forbund, kalder det en helt ny serie.

Indtil nu har hver afdeling af DM Tri Serien indeholdt både elitens race, age groupernes race, et familievenligt race og så videre. Men til 2017 vil forbundet altså lave om på den struktur og i stedet dele hele serien op i nye segmenter.

– “Vi vælger at segmentere serien for at kunne forløse de store potentialer den indeholder,” siger Morten Fenger til Dansk Triatlon Forbunds egen hjemmeside.

Selvom forbundet med disse ord, ikke fortæller meget om den nye model, så har de dog alligevel spredt en lillesmule guldkorn.

– “Det er meget mere end et make-over vi har lavet. Når vi siger, at det bliver en ny serie, så mener vi det. Blandt andet betyder det nye stævnebyer, eller venues som det hedder på moderne dansk, nyt pointsystem, ny opdeling af afdelingerne og en ny stor finale,” fortæller Morten Fenger ligeledes til forbundets hjemmeside.

Internationalt stjernestøv på vej

Men hvad kommer det så til at betyde for de danske triatleter? Det er endnu svært at svare på.

På Dansk Triatlon Forbunds hjemmeside skriver de, at det betyder at age groupere, eliten og aspiranterne, alle kommer til at køre nye distancer i forskellige stævner og på nye ruter. Til gengæld vil alle klasser blive samlet i én kæmpestor finale i den første weekend i september, præcis ligesom hidtil.

Og skal man tro forbundet selv, så er der store ting i vente. De lover nemlig at én af afdelingerne kommer til at foregå i en af landets største byer. Og så arbejder de på at gøre elitens afdelinger mere internationale.

– “For eliten bliver det tale om et kompakt stævne set-up, med stor intensitet og underholdning samt høj klasse leveret af de deltagende atleter. Det kommer blandt andet til foregå i en af landets største byer og Forbundet stræber efter at drysse internationalt stjernestøv over elitens afdelinger af DM TRI serien,” skriver de på deres hjemmeside.

Dansk Triatlon Forbund lover at bringe flere informationer frem til offentligheden i den kommende uge. Her på Pastaparty.dk følger vi naturligvis udviklingen og holder dig opdateret ligeså snart der er spændende nyt.

Du kan læse Dansk Triatlon Forbunds officielle meddelelse på deres hjemmeside her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply