Det kuperede Challenge Mogán Gran Canaria blev i dag kørt. Tre danske age groupere var til start, ingen af dem formåede dog at slutte helt i toppen – dog sluttede Janne Kranke Mikla som nummer 18 på den korte distance. Hos de professionelle vandt Alistair Brownlee og Emma Pallant. 

Der var tre danske age groupere til start i dagens Challenge Morgán Gran Canaria der blev kørt på to forskellige distancer; den halve jernmand og en distance der svarer til cirka det halve.

Ingen af de danske deltagere formåede dog at slutte helt i toppen, hvor Nicolai Slynge sluttede som nummer 18 i M30-34 på den halve jernmand, imens Janne Kranke Mikla blev nummer otte hos kvinderne på kortdistancen i Veteran 1 og Frank Kranke Mikla blev nummer 30 på herrernes kortdistance i Veteran 1.

Alistair Brownlee tog debutsejr hos pro-herrerne

Hvad der var særligt interessant i dagens halve jernmand på Gran Canaria, var at den dobbelte olympiske guldvinder Alistair Brownlee skulle konkurrere på sin første halve jernmand. For nogle måneder siden kunne vi løfte sløret for at han de næste par år vil fokusere langdistance triathlon, og i dag kom debuten så.

Brownlee var ærligt talt forhåndsfavorit til sejren, og den rolle levede han til fulde op til. Allerede på svømningen kom den første indikation på at han var topkandidat da han sætter fødderne i T1 som nummer to, og på cyklen satte han simpelthen sine konkurrenter til vægs.

Den dobbelte OL-guldvinder tog hul på løbet med et forspring på lidt over fem minutter til den nærmeste forfølger Pieter Heemeryck, og på det afsluttende løb fik han udbygget det forspring til lidt over syv minutter.

Nummer to blev Pieter Heemeryck, imens Mark Buckingham tog sig af tredjepladsen.

Resultater MPro

1 Alistair Brownlee, Storbritanien, 4:03:09
2 Pieter Heemeryck, Belgien, 4:11:23
3 Mark Buckingham, Storbritanien, 4:15:36
4 Julian Mutterer, Tyskland, 4:18:26
5 Manuel Küng, Schweitz, 4:19:30

Emma Pallant slog forhåndsfavoritten Daniella Ryf hos pro-kvinderne

Alistair Brownlee var ikke den eneste af sportens helt store stjerner der var til start i dagens race. For kort tid siden meldte den regerende IRONMAN verdensmester Daniela Ryf sin ankomst på Gran Canaria, og hun var selvsagt dermed den største favorit til at tage sejren.

Sådan skulle det dog ikke gå, da britiske Emma Pallant viste sig at være en anelse hurtigere end Ryf. Pallant var ellers kommet godt og vel halvandet minut efter Ryf ind i T1, der faktisk havde besøg af Lucy Charles som den første kvinde – to minutter før Pallant kunne skifte fra svømning til cykling.

På cyklen var det Daniela Ryf der tog teten og lagde sig alene i front, sådan at hun kunne stille cyklen med et forspring på halvandet minut til Lucy Charles som nærmeste forfølger.

Emma Pallant måtte tog hul på løbet som nummer tre med næsten fem minutter op til den førende Ryf, men et hæsblæsende løbetempo fik først indhentet Ryf der var blevet indhentet og sat af Charles, og på de allersidste meter blev også Charles indhentet.

Det blev dermed til en sejr til Emma Pallant, imens Lucy Charles tog sig af andenpladsen og Daniela Ryf rundede podiet af med en tredjeplads.

Emma Pallant er i øvrigt bekræftet som deltager i juni måneds IRONMAN 70.3 European Championship i Helsingør.

Resultater FPro

1 Emma Pallant, Storbritanien, 4:35:15
2 Lucy Charles, Storbritanien, 4:35:21
3 Daniela Ryf, Schweiz, 4:38:35
4 Lucy Gossage, Storbritanien, 4:47:54
5 Judith Corachan Vaquera, Spanien, 4:50:46

Danske resultater i Challenge Mogán Gran Canaria 2017

Kortdistance

Veteran 1 kvinder

8 Janne Kranke Mikla, 3:41:21

Veteran 1 herrer

30 Frank Kranke Mikla, 3:23:24

Halv jernmand

M30-34

18 Nicolai Slynge, 5:54:14

Alle resultater kan ses her.

 

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply