Det er ikke kun disse fem danskere, som er til start i det vestlige australien i aften. For udover den fulde distance til Ironman Western Australia, køres der nemlig også stævne på den halve distance, i Ironman 70.3 Western Australia. Og her er der altså to danske triatleter, som repræsenterer de flotte danske farver.

En varm og hurtig rute venter

Foran de to danskere, Caris Dempster og Mads Meincke, venter den samme rute, som også venter de fem danskere på den fulde distance – dog er distancen naturligvis halveret.

Startskuddet lyder for enden af verdens længste træbro, Busselton Jetty, cirka 1800 meter ude. Herefter går turen ind mod land, hvor der venter deltagerne en løbetur på et par hundrede meter, fra stranden og ind i T2.

I T2 bliver det våde element byttet ud med, hvad der forudses, en rasende hurtig tur på cyklen. Undervejs på cyklen, vil deltagerne have en flot udsigt, da både kystlinjen ud mod Geographe Bay og yderkanten af den australise nationalpark, Tuart Forest National Park, skal følges over længere strækninger. Ruten byder ikke på mange højdemeter, og arrangørerne selv, forudser derfor, at vi kan få nogle utroligt hurtige cykeltider at se.

Efter at have cyklet en enkelt omgang af i alt halvfems kilometer, er det tur til de 21,1 kilometer afsluttende løb. Har deltagerne noget som helst overskud tilbage, venter der dem et formiddabelt smukt sceneri undervejs, da de også her løber frem og tilbage langs med Geographe Bay. Men selvom løberuten er smuk, og at ruten hverken indeholder højdemeter eller svære tekniske passager, vil der stadig være varmen at kæmpe med. Så de i alt to omgange løb, bliver bestemt ikke en ren fornøjelse for de to danske deltagere.

De to danske deltagere i Ironman 70.3 Western Australia 2016

Startskuddet til dette års Ironman 70.3 Western Australia, lyder fem kvarter før de professionelle tager hul på Ironman Western Australia – nemlig klokken 5.30 lokal tid, hvilket vil sige klokken 22.30 her til aften, dansk tid.

Herunder har vi samlet de to danske deltagere, sammen med deres startnummer og deres age group.

F25-29

2062, Caris Dempster

M30-34

2129, Mads Meincke

Ønsker du en mere uddybende rutebeskrivelse, kan den læses i vores artikel, om de danske deltagere på den fulde Ironman distance. Her er de to professionelle Jens Petersen-Bach og Esben Hovgaard i øvrigt til start. Artiklen finder du her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply