Kalenderen siger næsten marts, og det betyder, at danskerne så småt er begyndt at komme frem fra deres vinterhi. Som vi kunne skrive i går, er der en enkelt dansker på startstregen i Xterra South Africa i morgen – og som vi kan skrive nu, så er der seks danskere der tager hul på sæsonen i morgendagens Powerman Spain på Mallorca. Og de fire af dem, er altså til start i eliteklassen!

Lynhurtige danske elitekvinder til start

Det bliver yderst spændende når Powerman-sæsonen bliver åbnet i morgen. På startstregen er der nemlig hele seks danskere, hvoraf de fire af dem stiller til start i eliteklassen. Og det er altså ikke nogle helt ukendte danske navne, der i morgen åbner sæsonen med en duathlon på den klassiske lange Powerman-distance.

Tager vi et hurtigt kig på startlisten, er det i hvert fald navne som Tine Holst og Susanne Svendsen der hurtigt springer i øjnene. Tine Holst er vel nok mest kendt for sine bedrifter på tri-scenen, hvor hun senest blev nummer fire i Ironman Malaysia – kun fem uger efter at have gennemført Ironman World Championship på Hawaii. Og så vandt hun også det legendariske Ironman Lanzarote i maj. Tine er dog ikke helt uerfaren med Powerman, da hun så sent som sidste år, vandt sprint-distancen i samme race.

Tine Holst skal dog nok regne med at få stor modstand fra Susanne Svendsen, der i modsætning til Tine, er en rendyrket duatlet. Susanne har gennem sin karriere opnået flere Powerman-sejre og har været på podiet til både VM og EM i duathlon. Og så blev hun i øvrigt nummer to i samme race og på samme distance sidste år, så mon ikke hun er klar på at gå all-in på sejren i morgen?

Danmark også repræsenteret i herre elite

Ligesom der er to danske kvinder til start i kvindernes eliterace, så er der også to danske mænd til start i herrernes ditto. Og også her finder vi nogle stærke danskere.

Københavnske Kasper Laumann Hartlev er nemlig at finde på startlisten i herrernes eliterace, og det skal blive spændende at se, hvordan han kommer til at åbne sin sæson mod nogle hårdkogte modstandere. På Facebook melder Kasper sig i hvert fald klar, selvom han også indrømmer at sæsonens første mål først er til maj.

Ved Kaspers side på Mallorca i morgen, er Rune Gandløse Jensen. Rune har tidligere dyrket masser af triathlon, men efter en sportslig pause, er han kommet tilbage til multisport. Denne gang som duatlet.

Det imponerende ved Rune er, at han på trods af at have 1972 som fødselsår, alligevel stiller op i elitefeltet. Det må siges at kræve nosser.

To age groupere er også til start

De fire danskere der stiller op i elitefeltet, er som bekendt ikke de eneste danskere på startstregen i Powerman Spain på Mallorca i morgen. Blandt age grouperne er der yderligere to danskere til start, og det er Jesper Nybo Riis der stiller op på den klassiske distance, og Søren Povlsen der stiller op på sprintdistancen.

Når vi i Powerman-regi taler om den klassiske distance, er det 10 kilometer løb, 60 kilometer cykling og 10 kilometer løb. Når det er sprint, bliver distancen halveret så den hedder 5 kilometer løb, 30 kilometer cykling og 5 kilometer løb.

Sådan ser ruterne ud

Selvom der skal køres på Mallorca, så når deltagerne i morgendagens Powerman Spain aldrig op i de større stigninger. Stigninger er der nok af, for det går mere eller mindre kun op og ned, men deltagerne når aldrig højere op end 90 meter over havets overflade.

Frem og tilbage er lige langt. Den klassiske distance skal frem og tilbage to gange, hvor sprintdistancen kun skal frem og tilbage en enkelt gang.

Løberuten er decideret pandekageflad og foregår langs stranden og havnen i Can Picafort. Her venter der deltagerne henholdsvis 5 eller ti kilometer løb, før de skal ud på enten 30 eller 60 kilometer cykling.

Det er på cykelruten at deltagerne møder de største udfordringer, for selvom der ikke bliver kørt på i de høje bjerge, så er højdeprofilen alligevel takket som en ond sav.

En højdeprofil der er takket som en ondsindet sav. Højdeprofilen gælder for én omgang, hvilket altså vil sige at deltagerne på den klassiske distance skal igennem denne profil to gange.

Til slut gælder det igen enten 5 eller 10 kilometer løb, alt efter hvilken distance man skal køre. Og så er det vi håber, at vi kan komme derfra med et par danske medaljer!

De danske deltagere i Powerman Spain 2017

Ønsker du at følge de danske deltagere i morgen, kan du se deres startnumre herunder. Om der bliver kørt liveresultater dernedefra, vides dog ikke.

FPro (klassisk distance)

51 Susanne Svendsen, Ferrer Hotels Running
52 Tine Holst, Ferrer Hotels Running

MPro (klassisk distance)

15 Kasper Laumann Hartlev, Tri4
141 Rune Gandløse Jensen, SKS Tri

M25-29 (klassisk distance)

12 Jesper Nybo Riis, Aarhus 1900 Triathlon

M50-54 (sprint-distancen)

132 Søren Povlsen, Kvik Tri Team

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply