Der er godt gang i de danske triatleter i de udenlandske stævner på lørdag. Mere end hundrede danske age groupere er taget til Mallorca for at køre race, imens 8 danskere er taget til franske Pays d’Aix.

Med 117 danske age groupere til start i lørdagens IRONMAN 70.3 Mallorca, skulle man næsten ikke tro at der ville være nogen tilovers til at køre andre udenlandske stævner. Men samme dag – nemlig på lørdag – køres der også race i det sydfranske, hvor 8 danske age groupere stiller til start i IRONMAN 70.3 Pays d’Aix.

Sådan ser strabadserne ud

Det er ikke helt barnemad at skulle gennemføre lørdagens strabadser i IRONMAN 70.3 Pays d’Aix. Særligt cykelruten er af den hårde slags, hvor der venter adskillige højdemeter undervejs.

Først starter dagen dog med en svømmetur på 1900 meter i Peyrolles-søen cirka 20 kilometer fra målområdet i Aix en Provence. Atleterne bliver fragtet i bus fra stævnecentrum og ud til Peyrolles-søen tidligt om morgenen, og efter startskuddet lyder omkring klokken 7.30, går det kun én vej; fremad.

Søen byder ikke på de store udfordringer og undervejs gælder det blot om at holde bøjerne på sin højre side. Men når først fødderne igen er i kontakt med landjorden, er det, at udfordringerne for alvor starter.

Her bliver det nemlig tid til 90 kilometer cykling igennem noget af Provences flotte og barske natur, hvor der undervejs skal kæmpes mod 1200 højdemeter i kombination med op- og nedkørsler med hårnålesving. Højdemeterne bliver dermed ikke det eneste at kæmpe imod på cyklen, for ruten hører også til blandt de mest krævende i 70.3-kalenderen.

Når atlerne skal stille deres cykler i T2 bliver det i hjertet af Aix en Provence, venter der 21,1 kilometer afsluttende løb fordelt over i alt fire omgange. Løberuten er byder på 130 højdemeter og indeholder samtidigt en relativt stor mængde sving undervejs – noget der nemt kan have betydning for løberytmen med den hårde cykelrute i benene.

Til sidst sluttes der af med en tur over målstregen, der er placeret ved byens vel nok største varemærke; det store springvand Fontaine de la Rotonde.

De danske deltagere i IRONMAN 70.3 Pays d’Aix 2017

F25-29

196 Lone Skov

M25-29

106 Christoffer Salmon

M30-34

107 Thomas Grandjean-Thomsen

F35-39

174 Mia Nielsen

M40-44

2085 Anders Oestervang
1313 Emil Wolter

M45-49

1502 Michael Toft

M50-54

157 Kristian Röhl

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply