Som du tidligere har kunne læse her på sitet, så vil der i 2017 og fremover, være sket en radikal ændring i strukturen i DM Tri Serien. Hvor der indtil kun har været kørt sprint og olympiske distancer i serien, vil der nu også indgå længere distancer.

Derudover bliver age group’ernes afdelinger, rykket sammen med allerede eksisterende stævner, på den danske triathlon kalender.

Her på Pastaparty.dk har vi samlet et overblik over alle de danske afdelinger af DM Tri Serien 2017.

Afdelingerne i DM Tri Serien 2017

De forskellige afdelinger i DM Tri Serien, er som sagt nu rykket sammen med allerede eksisterende stævner. Hidtil har age group’ernes afdelinger lagt sammen med elitens afdelinger, men det er altså slut nu – i stedet giver det plads til, at serien nu også kan indeholde lidt længere stævner.

1. afdeling: Tri på Tyren

Udover at Tri på Tyren i de senere år, har været kendt for at være Danmarksmesterskabet på sprintdistancen, vil Tri på Tyren nu også huse første afdeling af DM Tri Serien. Og det er vel at mærke på samme tid som der også skal kåres danmarksmestre på sprintdistancen.

Tri på Tyren og første afdeling af DM Tri Serien, bliver afholdt den 20. maj.

2. afdeling: Tri2Fly

Tri2Fly har tidligere indgået i DM Tri Serien og det gør den også i 2017. I Tri2Fly bliver der kørt på den klassiske sprintdistance.

Tri2Fly og anden afdeling af DM Tri Serien, bliver afholdt den 27. maj.

3. afdeling: 111 Triatlon til Triathlon Festival

Som et led i forberedelserne til de store ITU mesterskaber på Fyn i 2018, bliver der i 2017 kørt Triatlon Festival. Ét af stævnerne i Triatlon Festival, er 111 stævnet med start i Middelfart og mål i Odense. Der svømmes dermed i Middelfart, cykles på Fyn og afsluttes i hjertet af Odense.

111 Triatlon og tredje afdeling af DM Tri Serien, bliver afholdt den 1. juli.

4. afdeling: Aalborg Triathlon

DM på halv ironman er i 2017 flyttet fra Aalborg til Juelsminde. Men det afholder ikke Aalborg Triathlon fra at være en del af DM Tri Serien. Distancen der dystes på i denne afdeling, er den kvarte ironman distance, som i øvrigt er første gang, at den distance optræder i serien.

Aalborg Triathlon og fjerde afdeling af DM Tri Serien, køres den 9. juli.

5. afdeling: Kanal-Tri / DM på den olympiske distance

I de sidste par år, har DM på den olympiske distance, været afholdt i Fredericia. Men det ændrer sig i 2017. Her er det nemlig Kanal-Tri i Næstved som står for at arrangere mesterskabet på den olympiske distance. Samtidigt med at Kanal-Tri er DM på den olympiske distance, er det også femte afdeling af DM Tri Serien.

Kanal-Tri, DM på olympisk distance og femte afdeling af DM Tri Serien, køres den 6. august.

6. afdeling: Randers

Lidt utraditionelt, vil en sommerlig afdeling af DM Tri Serien i 2017, blive afholdt med svømning i svømmehal. Det kommer til at foregå i Randers og byder på 500 meter svømning uden våddragt, 20 kilometer cykling og 5 kilometer løb.

Stævnet i Randers og sjette afdeling af DM Tri Serien, køres den 12. august.

7. afdeling: Fredericia / Finaleweekenden

I 2017, vil den store finaleweekend i DM Tri Serien, blive kørt i Fredericia. Det sker i sammenkobling med de nordiske mesterskaber. Syvende afdeling vil være et draft-legal stævne på sprintdistancen. Racercykel er dermed påkrævet.

Første dag i finaleweekenden og syvende afdeling af DM Tri Serien, bliver kørt den 2. september.

8. afdeling: Fredericia / Finaleweekenden

Den absolutte finale i DM Tri Serien, bliver også kørt i Fredericia. Finaleafdelingen vil i 2017, blive kørt på den olympiske distance, uden at drafting er tilladt. Det er efter finaleafdelingen at vinderne i alle age group-klasser kåres.

DM Tri Serie Finalen vil blive kørt den 3. september.

Du kan se den officielle udmelding fra Dansk Triatlon Forbund, omkring age group afdelingerne her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply