Den dopingdømte age group-triatlet Holly Balogh stiller til start i Old Pueblo 50-mile Ultramarathon i denne weekend – under sit pigenavn. Og det er endda på trods af at ultraløbet ikke er underlagt WADAs regelsæt.

I sidste måned trak en af verdens bedste kvindelige age groupere store overskrifter i alverdens tri-medier, efter det var blevet offentliggjort at hun havde modtaget en fireårig dopingkarantæne. Holly Balogh har blandt andet kvalificeret sig til Ironman World Championship og også vundet Ironman All World Athlete-programmet i hendes age group. To gange.

Udelukkelsen kom efter en positiv dopingprøve efter hendes sejr i kvindernes 45-49 age group i Ironman Texas i maj 2016. En sag du kan læse meget mere om her.

Vanviddet stopper dog ikke her. Ifølge det internationale triathlon magasin 220 Triathlon, stiller Holly Balogh nemlig op i Old Pueblo 50-mile Ultramarathon i Arizona i denne weekend. Og det gør hun under sit pigenavn, Holly Hancock.

Ultraløbet i Arizona er dog ikke et løb under WADAs regler, og hun har dermed i realiteten fripas til at stille til start.

På Twitter offentliggjorde Balogh følgende tweet tilbage i slutningen af januar:

– “Det er nogle spændende tider lige nu. Jeg vil nu starte forfra, startende i dag, på trods af galskaben omkring mig.”

Tim Heming, der er skribent på 220 Triathlon, spurgte Balogh om hvorvidt hun selv synes det er moralsk rigtigt at konkurrere under hendes fireårige dopingkarantæne. Et spørgsmål der resulterede i at hun blokerede Heming på Twitter.

Tim Heming skulle eftersigende også have rettet henvendelse til arrangørerne af weekendens ultramarathon. De er dog ikke vendt tilbage på hans forespørgsel.

Man kan jo så spekulere i om hvorvidt hun synes det er moralsk forkert, da hun jo har valgt at stille til start under et andet navn.

Du kan læse mere om Holly Baloghs dopingkarantæne her. Og du kan læse Hemings artikel her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply